Voetballer Martijn Doldersum getroffen door A.L.S.

Meppel - Eerste elftalspeler Martijn Doldersum van de Meppeler zondaghoofdklasser MSC heeft zeer slecht nieuws te horen gekregen. Bij de MSC-aanvoerder is de ernstige spierziekte A.L.S. geconstateerd.

Amyotrofische Laterale Sclerose is een zeer ernstige zenuw-/spierziekte, waardoor de zenuwcellen in het ruggenmerg en de hersenen langzaam afsterven. Spiergroep voor spiergroep valt uit met uiteindelijk de meest fatale afloop tot gevolg.

De 38-jarige Martijn Doldersum kondigde twee maanden geleden aan afscheid te nemen als actief voetballer. Dit na een imposante carrière in het amateurvoetbal. Meest in het oog springende succes was het met WKE als aanvoerder veroveren van de algehele landstitel in het amateurvoetbal in 2009. Na aankondigen van zijn afscheid en het nieuws dat hij in het nieuwe seizoen bij WKE assistent-trainer wordt van Claus Boekweg, werd besloten een afscheidswedstrijd te organiseren.

Op uitdrukkelijk verzoek van Martijn Doldersum die afgelopen zondag nog 90 minuten met MSC 1 meespeelde in de nacompetitiewedstrijd voor promotie naar de Topklasse tegen Juliana’31, gaat de voor komende vrijdag, 31 mei, geplande afscheidswedstrijd tussen MSC 1 en het landskampioenschapsteam van WKE uit 2009 gewoon door.

Het duel wordt gespeeld op het hoofdveld van MSC op sportpark Ezinge in Meppel en begint om 20.00 uur. Martijns wens is dat zijn afscheid als actief voetballer een groot feest wordt. Hij hoopt dat ook er veel voormalige teamgenoten op de wedstrijd afkomen. Doldersum doorliep de hele jeugdopleiding bij vv Hoogeveen en speelde na omzwervingen bij Zuidwolde en Hollandscheveld weer een aantal jaren bij vv Hoogeveen. Liefst negen seizoenen speelde hij daarna voor WKE en het laatste seizoen voor MSC. Ook was hij dit seizoen jeugdtrainer bij vv Hoogeveen.