Thuiszorg Emmen houdt 24-uurswake

Emmen - Thuiszorgmedewerkers in Emmen houden vanaf donderdag een 24-uurswake voor de thuiszorg in de muziekkoepel op het marktplein. Door plannen van het kabinet dreigen in heel het land 50.000 medewerkers in de thuiszorg hun baan te verliezen.

'Wij willen dat de thuiszorg blijft bestaan, want het gaat om belangrijke zorg. De thuiszorg gaat helemaal kapot als er nóg meer bezuinigd wordt. Wie zorgt er straks nog voor onze cliënten?', aldus thuiszorger Betty. Veel thuiszorgers in Emmen hebben door de laatste aanbesteding van hun gemeente hun baan al verloren, of moesten een kwart van hun inkomen inleveren.

Estafette

Tijdens de wake wisselen de thuiszorgmedewerkers elkaar in groepjes af. Zij zitten rond een kist, die de stervende thuiszorg symboliseert. De thuiszorgers leggen aan voorbijgangers uit wat de bezuinigingen op de zorg betekenen.

Thuiszorgmedewerkers in heel het land voeren al langer actie, omdat zij de thuiszorg voor hun cliënten willen behouden. Met hun acties bereikten zij al dat het aantal ontslagen in de sector is bijgesteld van 100.000 naar 50.000. Maar dat is nog steeds een onmenselijke aanslag op de zorg! En helemaal niet nodig, omdat deze ‘bezuiniging’ nauwelijks iets oplevert, zo bleek uit onafhankelijk onderzoek.

De wake is een initiatief van Abvakabo FNV en start donderdag om 16.00 uur.
Dezelfde avond vindt er in het gemeentehuis een raadsvergadering plaats.