Danny van Wieren: 'Ook in slechte tijden kan je een prachtige winkel draaien'

Emmen – De organisatie heeft de negen genomineerden in de Zaak van het Jaar verkiezing bekendgemaakt. In Emmen.nu komt nu wekelijks één van de genomineerden aan het woord. Deze week Danny van Wieren van Telecombinatie Emmen.

Wat is Telecombinatie Emmen?
Telecombinatie Emmen is een winkel waar u met al uw telecom vragen en voor al uw telecomdiensten terecht kunt.

Wie is Danny van Wieren?
Danny van Wieren is een jonge ondernemer met een ongekende passie voor telecom en het gastheerschap.

Wat is uw functie binnen de zaak?
Eigenaar

Werkzaam sinds?
29 september 2012 (opening)

Waar bent u gevestigd?
Hoofdstraat 57 te Emmen

Hoeveel medewerkers telt Telecombinatie Emmen?
Telecombinatie Emmen telt 4 medewerkers

Wat is de sfeer en cultuur binnen het bedrijf?
Binnen Telecombinatie Emmen hangt een open en informele sfeer, dit maakt de drempel voor de klant/gast wat lager. Voor de kleine onder ons is er een kinderhoekje met TV gerealiseerd. Mocht het voor komen dat er even gewacht moet worden is er een kopje koffie en voldoende lectuur aanwezig. Op deze manier wordt er een soort van huiskamer sfeer gecreëerd en voelen de klanten/ gasten zich snel op hun gemak. De huiskamer sfeer krijgt een extra dimensie door de samenwerking die Telecombinatie Emmen met Pronto wonen is aangegaan, zij zijn verantwoordelijk voor de  warme styling.

Wat is uw leiderschapsstijl?
Telecombinatie Emmen kent geen hiërarchie. Iedereen is gelijk, van eigenaar tot stagiair en van verkoper tot marketing. Samen maak je de winkel tot een succes. Mijn leiderschapsstijl is dan ook open en eerlijk, dit verwacht ik ook van mijn medewerkers.

Denkt u zelf een aanvulling te zijn voor Emmen?
Telecombinatie is een aanwinst voor Emmen. Op een informele en gezellige manier een nieuwe mobiel en/of abonnement aanschaffen met de juiste aftersale service is op dergelijke wijze nog niet aanwezig.

Waarom zouden mensen juist bij u moeten komen?
Bij Telecombinatie Emmen staat service voorop. Wij brengen eerst in alle rust, onder het genot van een kopje koffie, de persoonlijke omstandigheden in kaart om aansluitend verantwoord te kunnen adviseren ten aanzien van de mobiele telefoon als ook het passende abonnement. De medewerkers van Telecombinatie zorgen ervoor dat u gerust en wel met al uw waardevolle gegevens in uw nieuwe telefoon, bellend en tevreden de deur uit gaat.

U bent genomineerd voor Zaak van het Jaar, wat vind u daarvan?
Wij zijn ontzettend trots dat wij in ons korte bestaan zijn genomineerd voor Zaak van het Jaar. Wij willen dan ook graag iedereen bedanken voor het vertrouwen en het stemmen op ons. Zonder jullie waren we niet zo ver gekomen in zo’n korte tijd.

Waarin onderscheid u van de rest van de genomineerden?
Telecombinatie Emmen onderscheidt zich in creativiteit en innovatie. Onze collega ondernemers zijn ook terecht genomineerd. Ik vind het dan ook moeilijk om te zeggen waarin wij ons specifiek onderscheiden omdat het binnen dezelfde branche toch een andere markt met een andere aanpak betreft.

Waarom zou u moeten winnen?
Als Telecombinatie Emmen zou winnen zou dat een positieve stimulans zijn voor jonge ondernemers. Wij laten zien laat zien dat je in slechte economische tijden, door creatief en innovatief te zijn, met elkaar een prachtige winkel kunt starten en draaien.

Heeft u ooit een gouden tip in ondernemerschap gekregen?
Eerlijkheid duurt het langst.

En heeft u een tip voor ondernemers in Emmen Centrum?
Wees creatief en luister naar je medewerkers.

Wat is opvallend geweest in 2012 voor uw zaak?
Aangezien wij op 29 september 2012 de deuren van onze winkel hebben geopend was 2012 een kort maar prachtig jaar in het bestaan van Telecombinatie Emmen. We hebben vanaf de start hard gewerkt aan onze fundering en zijn daar in 2013 druk op aan het bouwen.

Heeft u nog bijzondere plannen voor 2013?
Dezelfde positieve koers varen en luisteren naar je klanten om telkens te verbeteren. Blijven onderscheiden door creatief en ondernemend bezig te zijn.

Zet u social media actief in?
Jazeker, www.facebook.com/telecombinatie.danny . Op deze manier kunnen wij onze klanten ten alle tijden op de hoogte houden van alle nieuwtjes in telecomland.