Sponsoren redden handbalverening E&O

Emmen - 'Overweldigend', was de reactie van voorzitter Jan Gudde van handbalvereniging E&O. Na een enerverende avond kon maar liefst 85.000 euro op de bankrekening van de groen witten worden bijgeschreven.

'En dit is nog niet alles, er zit nog een en ander in de pijplijn', verzuchtte een emotionele en dankbare voorzitter.

De avond was een initiatief van de sponsorcommissie in samenwerking met een drietal bevlogen ondernemers: Emmenaren Harrie Timmer en Gerrit Misker, en Musselkanaalster Erik Manning. Timmer bedacht het Golden Sponsorplan Emmen en Omstreken. Hij lanceerde dit een maand geleden bij Manning, die sinds november aan de staf is toegevoegd als verenigingsmanager.

'Landstitel'

Voor Timmer was een persoonlijk kaartje van aanvoerder Leon van Schie over een slechte wedstrijd aanleiding om zijn hoofd uit te steken voor de handbalvereniging. 'Het is een geweldige club en daarvoor wil ik me inzetten'. Net nadat Manning werd aangesteld, bleek dat E&O in uiterst onrustig financieel vaarwater was beland.  Het redden van de 80-jarige eredivisieclub werd daarmee verheven tot prioriteit nr. 1.

De avond verliep in een prettige sfeer. Open, eerlijk en uiterst direct werd de huidige stand van financiële zaken uit de doeken gedaan. Ook bracht handbalman Harry Weerman zijn nieuwe technisch beleidsplan, dat hij onlangs samen met Joop Fiege heeft opgesteld, op wervende manier over op zijn toehoorders. ‘Over drie jaar zijn we met de dames met een regionaal topteam een vaste waarde in de dames eredivisie en met de heren hebben we maar één ambitie en dat is strijden om de landstitel’.

Sluitende begroting

Terecht waren de sponsoren desondanks ook kritisch in hun bewoordingen, zij kwamen met stevige vragen. Want: 'We willen een sluitende begroting zien voor de komende drie jaren en niet voor vervelende verrassingen achteraf komen te staan!'. Een dergelijke begroting verwacht het bestuur op termijn voor te kunnen leggen. 'Wat we nu nodig hebben is kort geld', aldus Manning. Dit korte geld kwam er. Van nieuwe sponsoren die spontaan hun financiële medewerking verleenden aan het Golden Partnerschap Emmen en Omstreken tot diverse sponsoren die hun huidige contract open braken en zich voor aanzienlijk hogere bedragen voor twee jaar vastlegden.

Daarnaast lopen er inmiddels allerlei initiatieven voor 'lang' geld, onder andere gericht op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en op gebied van samenwerking met andere diverse grote landelijk acterende verenigingen in de gemeente. Tevens zal de sponsorcommissie stevig aan de slag moeten. Want gaven de sponsors hun commitment aan de vereniging, de bal ligt nu bij de vereniging om dit commitment waar te maken.