Ronald Grevink: 'Omgaan met gasten is ultieme drive'

Emmen – De organisatie heeft de negen genomineerden in de Zaak van het Jaar verkiezing bekendgemaakt. In Emmen.nu komt nu wekelijks één van de genomineerden aan het woord. Deze week Ronald Grevink van café Markant.

Wat is…?
Markant is een grand café zoals een grand café hoort te zijn. Laagdrempelig, warm en betaalbaar. Overdag serveren we lunch, 's avonds diner en 's nachts organiseren we diverse optredens en shows. Uiteraard kan men bij een grand café en dus ook Markant terecht voor koffie of de borrel! Inmiddels is het aanbod zelfs uitgebreid met high tea, high wine en high beer. Markant staat voor kwaliteit. Vrijwel alles wat we maken is huisgemaakt en vers. Motto, eerlijk, vers en betaalbaar!

Wie is...?

Ronald Grevink, geboren en getogen Emmenaar, 42, opgegroeid in de horeca en gedreven ondernemer.

Wat is uw functie binnen de zaak?

Eigenaar. Werkzaam sinds 2009.

Waar bent u gevestigd?

Emmen

Hoeveel medewerkers telt uw bedrijf?

42

Hoe bent u ooit begonnen met of binnen het bedrijf?

Horeca zit in je bloed. Het is een geweldig divers vak waar je van veel markten thuis moet zijn. De beleving, de sfeer het omgaan met gasten… Dat laatste is ook de ultieme drive. Heerlijk om te zien als gasten tevreden de deur uitgaan! Heb de kans gekregen om zelfstandig te worden en het bedrijf in 2009 overgenomen. De beste keuze van mijn leven tot nu!

Wat is de sfeer en cultuur binnen het bedrijf?

Direct, duidelijk, soepel, uitgaan van de kracht van de medewerkers. De organisatie is heel flexibel. De medewerkers zijn de onderscheidende factor binnen een bedrijf. Mijn voornaamste taak is dan ook de juiste mensen in een team te verzamelen en zorgen dat ze het naar hun zin hebben. Als zij met plezier naar hun werk gaan, zichzelf kunnen zijn, zichzelf kunnen ontwikkelen, dan hebben onze gasten daar direct profijt van.

Denkt u zelf een aanvulling te zijn voor Emmen?

Dat is een vraag die mijn gasten zouden moeten beantwoorden. Gezien de groei die ik heb doorgemaakt de afgelopen jaren kan ik wel zeggen dat gasten Markant waarderen. Misschien is dat ook wel een aanvulling. Zeg het maar.

Waarom zouden mensen juist bij u moeten komen?

Gasten moeten helemaal niets! Ik hoop en denk dat ze komen omdat we een eerlijk bedrijf zijn. Zowel in product als wel naar onze gast toe. We nemen hen erg serieus! Hier is de bedrijfsvoering ook op ingericht. De gast staat centraal. Alles wat we doen is voor de beleving van de gast.

U bent genomineerd voor Zaak van het Jaar, wat vindt u daarvan?

Aangezien de voorronde een publiekskeuze was: zeer vereerd! Uiteindelijk zijn we voor hun aan het werk en dan is dit wel een hele mooie waardering.

Waarin onderscheidt u zich van de rest van de genomineerden?

Aandacht, prijs, product, sfeer en beleving.

Waarom zou u moeten winnen?

Ga ik geen antwoord op geven. Is niet aan mij. Ik kan vertellen wat we doen en waarom we dat doen. Ben er het persoon niet naar om zich op de borst te kloppen dat ie zo goed is (dat doe ik wel als ik weer een sudoku heb opgelost ;)) Laat de gast of de jury maar het antwoord geven.

Heeft u ooit een gouden tip in ondernemerschap gekregen?

Ja, je eigen gevoel volgen en niet vergeten te luisteren naar je omgeving!!!

En heeft u een tip voor ondernemers in Emmen Centrum?

Blijf bij jezelf, ga van je eigen kracht uit, luister en maak keuzes! Elke bedreiging is juist een kans!

Wat is opvallend geweest in 2012 voor uw zaak?

Weer een groei doorgemaakt tegen de landelijke trend in!

Heeft u nog bijzondere plannen voor 2013?

Ja, heb je nog een paar pagina's? We zijn dit jaar begonnen met een aantal leuke arrangementen naast de al bestaande arrangementen: High wine en High beer. Daarnaast hebben we weer nieuwe shows en optredens geregeld. Zoals onder andere Live Beats. Dit is een trend die in het westen erg succesvol is. Live Beats is een show waarbij een dj aangevuld wordt door een saxofonist of een violist. Deze muzikant(en) blaast of strijkt de nummers die de dj draait mee. Gaat erg leuk worden. Verder gaan we in het najaar de zaak volledig vernieuwen. Nieuw interieur, nieuwe sfeer. Warm, gezellig maar van deze tijd! De architect is op dit moment druk bezig om de tekeningen klaar te maken! En… op dit moment zijn we ook druk bezig met de voorbereidingen om het terras een opfrisbeurt te geven!

Zet u social media actief in?

Ja, maar nog niet genoeg. Facebook gebruik ik redelijk actief. De rest nog niet voldoende. Ook dat is voor dit jaar een speerpunt!