D-reizen: 'Nominatie is groot compliment'

Emmen – De organisatie heeft de negen genomineerden in de Zaak van het Jaar verkiezing bekendgemaakt. In Emmen.nu komt nu wekelijks één van de genomineerden aan het woord. Deze week Joke de Roo van D-reizen.

Wat is D-reizen?
D-reizen is al 50 jaar een begrip in de reiswereld, met intussen 190 Vakantiewinkels, een Klant Contact Center in Breda en een website D-reizen.nl (inclusief chat), het meest veelzijdige onafhankelijk reisbureau van Nederland.

Wie is Joke de Roo?
Ik ben getrouwd met Ronald we hebben samen 2 zonen Yaron en Noray. Ik vind reizen leuk en heb mede door het werk al veel bestemmingen gezien. Kijk graag naar reisprogramma’s, vind het leuk om uit eten te gaan of om een film te kijken. Mijn karaktereigenschappen: eerlijk, rechtvaardig, betrouwbaar en altijd in voor een geintje.

Wat  is uw functie binnen de zaak?
Sr. Manager

Werkzaam sinds:
2002

Waar bent u gevestigd?
D-reizen vakantiewinkel in Emmen (Dalipassage 40)

Hoeveel medewerkers telt D-reizen Emmen:
Vijf persoonlijke reisassistenten en drie stagiaires

Hoe bent u ooit begonnen binnen het bedrijf?
In 2002 zoekend op de website van D-reizen naar een eigen vakantie zag ik dat er een vacature open stond: “manager vakantiewinkel Emmen”. Op dat moment zat ik ook in een managementfunctie en was eigenlijk helemaal niet op zoek naar een andere baan. Het product reizen sprak mij echter heel erg aan, ik hoefde dan ook niet lang na te denken om te gaan solliciteren. Na een selectieprocedure ben ik aangenomen en kon gelijk starten met de (interne) opleidingen. Een paar maanden verder met mijn vereiste diploma’s op zak als manager gestart in winkel Emmen, dit is alweer 11 jaar geleden. Nu ben ik vooral actief met het coachen van de reisassistenten in eigen winkel maar ook in andere D-reizen filialen in de omgeving.

Wat is de sfeer en cultuur binnen het bedrijf?
De sfeer is informeel onder collega’s. Juist de mix van professionaliteit en informele sfeer zorgt voor laagdrempeligheid richting de klant in onze winkel.

Wat is uw leiderschapsstijl?
Ik ben resultaatgericht, daadkrachtig en mensgericht in mijn functioneren als manager.

Denkt u een aanvulling te zijn voor Emmen?
Aangezien D-reizen Emmen het grootste filiaal is in het noorden en landelijk in de top 3 staat van de bijna 190 filialen, zullen we qua traffic genereren zeer zeker een aanvulling zijn voor Emmen.

Waarom zouden mensen juist bij u moeten komen? Iedere klant kan kiezen voor een ervaren persoonlijke reisadviseuse. Zij zal zorgdragen voor alles wat komt kijken bij het boeken/oriënteren van een vakantie, zodat u zelf nergens meer aan hoeft te denken. Indien de klant liever zelf zijn reis uitzoekt en inboekt via een touroperator op internet kan de klant veelal kiezen om de afhandeling via D-reizen te laten verlopen waarbij hij dus ook over onze expertise kan beschikken. Gelukkig weten intussen de meeste vakantiegangers ons via de D-reizen winkel of D-reizen.nl te vinden om een prijscheck uit te laten voeren, zodat de klant gegarandeerd de voordeligste prijs betaalt.

U bent genomineerd voor Zaak van het Jaar, wat vind u daarvan?
Het voelt altijd goed om bevestiging te krijgen dat je goed bezig bent! Vooral als je genomineerd wordt door klanten, een groter compliment kun je niet krijgen.