FC Emmen gaat in hoger beroep tegen uitspraak Bikkel

Emmen - Voorzitter Ronald Lubbers stapt per direct op bij FC Emmen. Dat maakte hij woensdagmiddag bekend tijdens een persconferentie in het Univé Stadion. Ook liet hij weten dat FC Emmen in hoger beroep gaat tegen Bikkel.

Aanleiding voor Lubbers' vertrek is de rechtzaak van vorige week, waarin FC Emmen werd bepaald dat de club 50.000 euro moet terugbetalen aan Bikkel. Dat bedrijf, een voormalige sponsor van de voetbalclub, had geld gestopt in een spelersfonds, maar kort daarna bleek dat FC Emmen in financiële moeilijkheden zat. De boete die de rechter in de zaak Bikkel heeft opgelegd, is voor Lubbers de reden om op te stappen.

'Die uitspraak kwam als een baksteen uit de lucht vallen', zei een aangeslagen Ronald Lubbers tijdens de persconferentie. 'We dachten echt voor 99 procent dat wij in het gelijk zouden worden gesteld.'

Directeur Jan van Erve meldde dat er behalve Bikkel verder geen schadeclaims zijn ontvangen. 'Wij hopen ook niet dat dat gaat gebeuren. Er is in de begroting geen rekening mee gehouden.

Toekomst

Tijdens de persconferentie werd in aanwezigheid van sponsoren en pers door de clubdirectie gesteld dat de affaire Bikkel en het vertrek van Lubbers in directe zin geen gevolgen hebben voor het voortbestaan van FC Emmen.

Van Erve neemt de taken van Lubbers over. 'Ik kan niet anders dan het besluit van Ronald Lubbers respecteren', zo bekende hij. 'Er verandert niets aan de plannen die FC Emmen heeft gepresenteerd tijdens de nieuwjaarsreceptie. Wij blijven werken aan de toekomst. Komende vrijdag staan de spelers ook gewoon op het veld tegen Go Ahead Eagles.'

Een geëmotioneerde sponsor van FC Emmen riep tijdens de persbijeenkomst dat Bikkel erop uit is 'de club kapot te maken'. Daarop werd door de directie niet gereageerd.

Na afloop liet Lubbers aan RTV Drenthe weten dat hij een terugkeer bij FC Emmen niet uitsluit, als blijkt dat in hoger beroep de zaak tegen Bikkel wordt gewonnen.