'Met jonge mensen blijven wij bij de tijd'

Emmen – De organisatie heeft de negen genomineerden in de Zaak van het Jaar verkiezing bekendgemaakt. In Emmen.nu komt nu wekelijks één van de genomineerden aan het woord. Deze week Richard Wijnands van Woonaccent Makelaars.

Wat is Woonaccent Makelaars Emmen?
Woonaccent Makelaars Emmen is een makelaarskantoor in Emmen. We zijn gespecialiseerd in woningmakelaardij. Wij kopen, verkopen, taxeren en verhuren woonhuizen. Deze specialisatie is een bewuste keuze, we willen goed zijn in wat we doen. Het liefst de beste, dat kan in onze ogen alleen als je je specialiseert.

Wat  is uw functie binnen de zaak?
Mijn functie is makelaar. Daarnaast ben ik eigenaar van het kantoor en daar hoort dus ook de functie van werkgever bij.

Werkzaam sinds:
Sinds 1998. Tot 2004 heb ik bij drie verschillende kantoren in de regio gewerkt. Vervolgens ben ik in 2004 gestart met Woonaccent Makelaars Emmen.

Waar bent u gevestigd?
Ons kantoor is gevestigd aan de Baander in het centrum van Emmen.

Hoeveel medewerkers telt Woonaccent?
We zijn met z’n drieën. Daarnaast hebben we hulp voor onder meer het plaatsen van borden en dat soort klusjes. En voor piekmomenten hebben we een makelaar ‘stand-by’.

Hoe bent u ooit begonnen met of binnen het bedrijf?
Voordat ik met het kantoor gestart ben heb ik zo’n vier jaar bij Jeltes ten Hoor gewerkt. Hier heb ik de kans gekregen me te ontwikkelen als makelaar bij een gerenommeerd kantoor. In deze periode heb ik veel geleerd. Op een bepaald moment werd ik enthousiast van het idee om dingen op m’n eigen manier te gaan doen. Uiteindelijk is dat dus dit kantoor geworden.

Wat is de sfeer en cultuur binnen het bedrijf?
Een prettige, persoonlijke en laagdrempelige sfeer, maar bij alles wat we doen staat kwaliteit voorop. We zijn een club jonge mensen, blijven bij de tijd. Daarbij zien we wat we doen ook echt als een vak.

Wat is uw leiderschapsstijl?
In eerste instantie ben ik geneigd te zeggen dat ik die niet heb. Maar tegelijkertijd bedenk ik me dat dat waarschijnlijk ook een stijl is. Ik denk dat je het het beste kunt omschrijven als meewerkend voorman.

Denkt u zelf een aanvulling te zijn voor Emmen?
Ik heb de absolute overtuiging dat wij iets hebben toegevoegd aan de makelaardij in Emmen. Doordat we aangesloten zijn bij het landelijke netwerk van Woonaccent makelaars kunnen we op een hele professionele manier werken. Door dit te combineren met een hele persoonlijke benadering en een hoge mate van betrokkenheid, streven we ernaar een speciaalzaak te zijn. We willen graag de ‘Van den Bergh’ van de makelaardij zijn, maar dan zonder pinda’s.

Waarom zouden mensen juist bij u moeten komen?
Hiervoor verwijs ik graag naar de klantbeoordelingen op Funda. Dit zijn recensies van klanten die onze dienstverlening aan den lijve hebben ondervonden.

Waarin onderscheid u van de rest van de genomineerden?
Dat laat ik graag aan de jury over. In onze categorie gaat het om totaal verschillende bedrijven, dus het lijkt me een zware taak om dit goed met elkaar te vergelijken.

Waarom zou u moeten winnen?
Omdat ik heel trots ben op mijn team. Het zal niemand zijn ontgaan dat de makelaardij in zwaar weer verkeerd. Als ik het enthousiasme zie, waarmee mijn medewerkers onze opdrachtgevers zo goed mogelijk van dienst zijn en de reacties daarop hoor, dan vind ik dat ze die erkenning verdienen. 

En heeft u een tip voor ondernemers in Emmen Centrum?
Ik denk dat het goed is als we trots zijn. Als je ergens je best voor doet mag je toch trots zijn op het resultaat? Dat zouden we meer uit mogen dragen. We hebben in Emmen genoeg om trots op te zijn, maar je moet het wel willen zien.

U bent genomineerd voor Zaak van het Jaar, wat vind u daarvan?
Dat vinden we geweldig! Het was een volkomen verrassing en tegelijkertijd is het een enorme motivatie.