Beloning uitgeloofd voor autokrasser Emmen via Marktplaats

Emmen - Het was de afgelopen weken wat stiller wat betreft de autokrasser, maar afgelopen nacht is hij weer actief geweest in de wijk Angelslo in Emmen. Aan de Havixhorst sloeg hij bij zeker drie auto's toe, zo meldt een bewoner.

Volgens hem is de eigenaar van één van de bekraste auto's was in het verleden al eerder gedupeerd.

Marktplaats

Ondertussen wordt ook Marktplaats gebruikt om de autokrasser op te sporen. Zo looft de eigenaar van een Kia Picanto sinds 6 februari een beloning van 1000 euro uit voor de doorslaggevende tip. 'Dit is een nieuwe Kia Picanto van een vriendin die zij met haar laatste spaargeld heeft gekocht. Hij is rondom bekrast. Ik ben er doodziek van. Dit moet en zal stoppen!'

Signalement

Ook staat er een signalement bij van de mogelijke dader die actief zou zijn in de wijken Angelslo, Emmermeer en Bargeres.
'Het gaat hierbij om een blanke, gezette man met een lengte van ongeveer 1.80 meter. Hij had blond haar, aan de zijkanten iets langer en in het midden enigszins kalend. Hij droeg een zwarte, wat langere jas. De kraag was van kort geschoren bont. Verder een donkere broek en witte sportschoenen. Mogelijk in combinatie met een oranje of rode mountainbike.'

In de afgelopen jaren zijn in meerdere wijken van Emmen honderden auto's bekrast. Begin dit jaar stond de teller om ruim 350 aangiften. Nog steeds zijn de daders onbekend.

Burgemeester Cees Bijl pleitte in zijn nieuwjaarstoespraak afgelopen januari om een beloning uit te loven. 'Er is de laatste tijd al veel aan gedaan om dit te stoppen, helaas zonder succes. Univé heeft al veel schademeldingen ontvangen. Misschien moeten we wel wat minder orthodoxe middelen toepassen, zoals het uitloven van een beloning'.