Emmenaar opnieuw hoofdverdachte in moordzaak André Lubbers

Klazienaveen - De 24-jarige man uit Emmen die wordt verdacht van de moord op André Lubbers is wederom in beeld als hoofdverdachte. Hij wordt binnenkort opnieuw verhoord.

De man wordt verdacht van moord in vereniging dan wel gekwalificeerde doodslag op de 68-jarige Lubbers.

Het slachtoffer werd 11 augustus levenloos in zijn woning aan de Van Echtenstraat gevonden. Zowel de officier van justitie als de verdediging wil verdere onderzoek naar het DNA-materiaal van de verdachte dat werd gevonden op een joggingbroek. De broek lag op de trap in de woning van het slachtoffer.

De hoofdverdachte moet zelf nogmaals aan de tand worden gevoeld over zijn rol in dit geheel. Ook een medeverdachte, die in Engeland in de cel zit voor een ander vergrijp, wordt begin maart over deze zaak gehoord.

Begin november werden vier mannen in deze zaak aangehouden, waaronder de man uit Emmen en de Ier die in Engeland in de cel zit wegens een geweldsdelict. Voordat de Ier vast kwam te zitten verbleef hij in Emmen. Twee verdachten werden kort daarop weer op vrije voeten gesteld. Of zij nog verder worden vervolgd is volgens de raadsman van de 24-jarige Emmenaar nog onduidelijk.