E&O heeft een schuld van 77.000 euro

Emmen - Handbalvereniging E&O uit Emmen heeft bij de gemeente Emmen een schuld openstaan van ruim 77.000 euro, blijkt uit antwoorden na vragen van Ton Schoo van DOP over de financiële positie van sportverenigingen in de gemeente Emmen.

Perswoordvoerder Anita Klingenberg van de gemeente Emmen bevestigt de problemen bij de handbalvereniging. Volgens haar is er inmiddels een betalingsregeling getroffen met de noodlijdende handbalclub.

Betalingsregeling

Al in januari 2011 was er een betalingsregeling getroffen met E&O. In oktober 2012 ontdekte de gemeente dat de vereniging niet langer betaalde en de schuld weer opliep. Het bestuur van E&O kwam met een voorstel, waar volgens de gemeente teveel open einden in zaten. Tijdens een gesprek eind januari dit jaar, is afgesproken de oude betalingsregeling weer te starten vanaf 1 januari 2013.

In totaal is er bij vier sportverenigingen in de gemeente Emmen in 2012 een betalingsregeling getroffen. Daar zijn er dit jaar twee bijgekomen. In 2012 maakten drie verenigingen melding van structurele problemen.