Zeven supporters verhoord na rellen AGOVV-FC Emmen

Emmen/Apeldoorn - De politie heeft in de afgelopen tijd zeven supporters van FC Emmen aangehouden die betrokken zijn geweest bij de rellen in een café in Apeldoorn, voorafgaand aan de wedstrijd AGOVV-FC Emmen op 19 oktober van vorig jaar.

De verdachten werden met behulp van getuigen en camerabeelden opgespoord. Zij zijn in de leeftijd van 17 tot 34 jaar en afkomstig uit Emmen en omgeving. Zij hebben inmiddels een verklaring afgelegd en het dossier is opgestuurd naar het Openbaar Ministerie voor verdere afhandeling. De gedupeerde eigenaar van het café is hierover geinformeerd.

De vernielingen werden op de bewuste vrijdagavond gepleegd in een horecazaak aan de Kapelstraat. Die avond moesten AGOVV en FC Emmen tegen elkaar voetballen en in de horecazaak zaten op dat moment fans van AGOVV.

Rond 19.30 uur kwam er ineens een groepje supporters van FC Emmen langs de horecazaak lopen. Over en weer werd er wat geroepen en opeens kwam het tot een treffen in het cafe. Er werd met tafels, stoelen, glazen en asbakken gegooid. Tijdens dit korte, maar hevige incident werd ook een raam van de zaak vernield.

Politiebegeleiding

Direct na het incident namen de FC Emmen-supporters de benen. De gewaarschuwde politie trof hen in de binnenstad niet meer aan. Bij het stadion werden de fans door de politie opgevangen en werden hun gegevens genoteerd. Aangezien nog niet duidelijk was, wie er bij de vernielingen betrokken waren, werden er geen aanhoudingen verricht. De fans onder politiebegeleiding naar hun woonplaats gestuurd en zij mochten de wedstrijd niet bijwonen.