Watertocht van start gegaan

Regio - De Watertocht van Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD) is vanochtend van start gegaan vanaf de Vreding in Emmen. Deze tocht is een sponsorloop om de watervoorziening in een dorpje in Indonesië te verbeteren.

Bijna 2000 leerlingen van 45 Drentse basisscholen, waaronder leerlingen van De Piramide in Erm, De Vlinderhof in Noord-Sleen en basisschool De Kiel, wandelen deze week 300 kilometer door Drenthe.

De tocht is georganiseerd ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de WMD. Leerlingen van De Piramide uit Erm en De Viersprong uit Klazienaveen hebben het spits afgebeten.

In Erm werd de groep leerlingen afgelost door De Vlinderhof, die vervolgens in De Kiel het stokje overdragen. De leerlingen uit De Kiel gaan naar Aalden, waar basisschoolleerlingen uit Westerbork de tocht vervolgen.

De volgende dagen nemen andere scholen uit Drenthe het over. De laatste wandelaars komen aanstaande vrijdag rond 15.30 uur aan op het Koopmansplein in Assen voor een spectaculaire finish.

Dj Arado zorgt voor swingende muziek. Rapper Yes-R komt optreden. En de Acapulco Watershow, met adembenemende stunts vanaf een toren van 30 meter, is nog nooit eerder vertoond in Noord-Nederland. Kinderen lopen gemiddeld zes kilometer met zes liter water in een rugzak om te ervaren wat kinderen in ontwikkelingslanden elke dag doen om aan drinkwater te komen.

Zie ook: www.dewatertocht.nl en Basisschoolleerlingen doen mee aan Watertocht WMD