Supporters Vitesse mogen niet met de auto naar Emmen

Emmen - Vitesse-supporters zijn teleurgesteld over een besluit dat burgemeester Cees Bijl van Emmen heeft genomen.

Die eist, tegen eerder geschetste verwachtingen in, een buscombi voor zowel Ajax- als Vitesse-supporters voor de bekerwedstrijd op 31 januari. Dat meldt de supportersvereniging van de Arnhemse club op haar website.

Vitesse zegt onaangenaam verrast te zijn door dit eenzijdige besluit en bevindt zich nu in de unieke situatie dat zij als thuisspelende club een buscombi opgelegd krijgt.

De club is het vanzelfsprekend niet eens met deze eis. Om die reden heeft gisteren een extra veiligheidsoverleg plaatsgevonden. Vitesse dient vandaag (woensdag) een nieuw verzoek in voor een andere vervoersregeling, waarbij Vitesse-supporters ook met de auto kunnen reizen. Vitesse doet er voor haar supporters alles aan om een zo gunstig mogelijke vervoersregeling te treffen.

Ook de supportersvereniging Ajax en Ajax gaat de verplichte buscombi aanvechten. Ajax-supporters mogen alleen bij de ArenA opstappen om naar de wedstrijd in Emmen te gaan.

De kwartfinale tussen Vitesse en Ajax in de KNVB beker wordt op donderdag 31 januari gespeeld in het Univé-stadion in Emmen. Dat is besloten omdat het eigen Gelredome niet beschikbaar is vanwege een groot dance-evenement in hetzelfde weekend. Na een zoektocht kwam Vitesse uit bij FC Emmen die hun stadion aan de Meerdijk beschikbaarstelde.