Duel tussen FC Emmen en Helmond Sport op losse schroeven. Helmond vraagt de KNVB om uitstel. Zowel Drenten als Brabanders getroffen door corona

Helmond Sport heeft de KNVB gevraagd de wedstrijd tegen FC Emmen van vrijdagavond 20.00 uur uit te stellen wegens een tekort aan spelers. De Noord-Brabanders kampen met een corona-uitbraak.

Vorige week kon Helmond Sport ternauwernood voldoende spelers op de been brengen, zodat de wedstrijd tegen FC Dordrecht alsnog kon worden afgewerkt. Het werd een nederlaag voor Helmond.

Deze week is het aantal coronagevallen alleen nog maar meer toegenomen, waardoor de club uit Noord-Brabant zich genoodzaakt zag een verzoek tot uitstel bij de KNVB in te dienen.

‘Medisch ongecontroleerde uitbraak’

Helmond Sport moet nu alle positieve testen bij de KNVB afleveren, waarna de bondsarts zijn oordeel zal vellen over de legitimiteit van het verzoek. Uiteindelijk zal het bestuur betaald voetbal de knoop doorhakken. Dat kan nog tot vrijdag op zich laten wachten.

Wedstrijden in het betaalde voetbal gaan in principe door als een club tenminste dertien spelers, inclusief één keeper, op de been kan brengen. Pas als clubs worden getroffen door een ‘medische ongecontroleerde uitbraak’ wordt een wedstrijd uitgesteld.

Ook FC Emmen getroffen door corona

Ook FC Emmen is hard getroffen door het coronavirus. Oussama El Azzouzi, Kian Slor, Leonel Miguel, Kyan van Dorp en Peet Bijen testten deze week positief op het coronavirus en moeten (tenminste) vijf dagen in quarantaine. Zij ontbreken derhalve in het duel met Helmond Sport.

Daarnaast kan trainer Dick Lukkien opnieuw geen beroep doen op rechtsback Mitch Apau en spits Jeredy Hilterman. Zij misten vorige week de wedstrijd tegen FC Den Bosch ook al, nadat zij besmet raakten met het coronavirus. Dat geldt ook voor verzorger Jan Haak.

Buitenspeler Lentini Caciano, die vorige week eveneens ontbrak en al een aantal weken achter elkaar positief testte, is hersteld.