Wildlands Foto van de Week - 1

Leonie Broekman uit Manderveen maakte de eerste Wildlands Foto van de Week in dit nieuwe jaar. Een prachtig stilleven van één van de vele vlindersoorten in het dierenpark.

Het onderwerp op de foto staat prachtig centraal en doordat de bloem een soort van ‘verdwijnt’, maakt het je bewust van de ruimte om de foto heen. Een hoog niveau dus en dit maakt de jury nieuwsgierig naar de inzendingen dit jaar. Dit is ook een symbolische eerste winnaar. Het begin van een nieuw jaar is daar, voor velen - met goede voornemens en al - de start van een nieuwe cyclus.

Vlinders maken ook een hele cyclus door: van ei, rups en pop tot - uiteindelijk - vlinder. Wat wetenschappers weten over de metamorfose van rups tot vlinder, is dat wanneer een rups zichzelf afsluit in een pop er chemicaliën uit het lichaam vrijkomen die alle cellen veranderen en herschikken om de nieuwe vorm van de vlinder te creëren, inclusief de vleugels. Wanneer de vlinder ontpopt, vult deze eerst de vleugels met vloeistof en laat ze drogen en uitharden. Daarna is de vlinder klaar om te vliegen, op zoek te gaan naar voedsel en zich voort te planten. Hard werken dus!

Meedoen

Hoewel Wildlands opnieuw tijdelijk de deuren heeft moeten sluiten vanwege de huidige coronamaatregelen, gaat deze wekelijkse verkiezing wel door. Ben jij onlangs in Wildlands geweest, heb je toen een mooie foto gemaakt en wil je meedoen aan deze verkiezing? Stuur jouw horizontale foto van ten minste 1 MB - voorzien van volledige naam en woonplaats - naar: foto@wildlands.nl