Overstappen autoverzekering - zo werkt het!

Aangeboden door: interpolis

Rijd je al een aantal jaar in dezelfde auto? Dan bestaat de kans dat je jouw autoverzekering ook al die jaren al bij dezelfde verzekeraar hebt lopen. Zonde, want hierdoor betaal je mogelijk onnodig veel premie. In dat geval kan overstappen interessant zijn. Probleem is alleen dat de meeste Nederlanders geen idee hebben hoe zij dit aanpakken.

Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen je hier namelijk hoe het overstappen naar een andere autoverzekering in zijn werk gaat.

Maak altijd eerst een vergelijking

Voordat je overstapt naar een andere autoverzekering zoek je eerst uit of overstappen interessant is. Hiervoor vergelijk je verschillende verzekeraars met elkaar. Sommige mensen krijgen al kippenvel bij het horen van het woord vergelijken. Toch ontkom je er niet aan als je over wilt stappen naar een andere verzekeraar. Je kunt autoverzekeringen vergelijken door de site van verschillende verzekeraars te bezoeken. Deze manier van vergelijken kost je alleen onnodig veel tijd.

Wil je niet te veel tijd en moeite steken in het vergelijken van autoverzekeringen? Richt je dan tot een vergelijkingssite. Dankzij zo’n site zie je binnen een mum van tijd of je kunt besparen op jouw autoverzekering. Een vergelijkingssite vergelijkt verschillende verzekeraars met elkaar op basis van de eisen die jij hebt ingevuld. Zodra de vergelijking gemaakt is, krijg je een overzicht te zien. Hier staat vaak ook bij hoeveel premie je per maand betaalt. Op deze manier zie je in een oogopslag of het financieel gezien interessant is om over te stappen naar een andere autoverzekering.

Sluit een nieuwe verzekering af

Blijkt uit de vergelijking dat overstappen interessant is? Wacht hier dan niet te lang mee. Als je een paar maanden verder bent kan de premie een stuk minder laag uitvallen. Wie de overstap naar een andere verzekeraar wil maken, sluit hier simpelweg een andere verzekering af. Ga hierbij niet over één nacht ijs, maar bedenk goed hoe jij jouw auto wilt verzekeren. Je hebt namelijk keuze uit drie verschillende dekkingen: WA, WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco.

Vind je lastig om een keuze te maken? Gebruik de leeftijd van de auto dan als leidraad. Auto’s ouder dan 10 jaar verzeker je alleen voor de wettelijke aansprakelijkheid. Bij auto’s van 6 tot 10 jaar kies je voor WA + Beperkt Casco en bij auto’s jonger dan 6 jaar voor WA + Volledig Casco.

Vergeet jouw oude verzekering niet stop te zetten

Wil je overstappen van autoverzekering? Vergeet dan niet om jouw huidige verzekering stop te zetten. Laat de verzekering minimaal doorlopen tot de dag dat jouw nieuwe autoverzekering ingaat. Weet je niet hoe je het stopzetten van een autoverzekering aanpakt? Geen probleem, want veel verzekeraars bieden tegenwoordig een handige overstapservice aan. Dankzij deze service wordt de autoverzekering bij jouw huidige verzekeraar door de nieuwe verzekeraar stopgezet. Hier zijn over het algemeen geen kosten aan verbonden.