Wildlands Foto van de Week - 52

Deze foto van Edwin Hoving uit Emmen is de laatste Wildlands Foto van de Week in 2021. Een prachtige close-up van een leeuwin in Serenga, waarbij allerlei toepasselijke onderschriften zijn te bedenken in deze tijd van het jaar.

Edwin Hoving is geen onbekende van de jury, want hij stuurt bijna wekelijks prachtige foto’s. Eerder dit jaar was hij al eens weekwinnaar. En terugkijken in de archieven leert ons dat de Emmenaar sinds het begin van deze wekelijkse verkiezing in 2016 elk jaar wel één of twee keer deze eervolle titel gepakt heeft. Het is dan ook een feit dat Wildlands bekend terrein is voor Edwin.

Toch verrast deze foto van de leeuwin! De uitsnede is bijzonder, want alleen haar kop is te bewonderen. Ook de timing is perfect en de foto is haarscherp: kijk maar naar de tong van het dier. Het beste aan deze plaat is echter het feit dat de kijkers zelf allerlei symbolische gedachten aan de leeuwin kunnen toeschrijven. Hoera, het jaar is bijna voorbij bijvoorbeeld of O nee, het park is weer tijdelijk gesloten of Whoa, dat laatste stukje vlees met kerstmis was net teveel en ga zo maar door.

Terwijl de leeuwin natuurlijk ‘slechts’ een indrukwekkende gaap laat zien. Deze dieren rusten namelijk heel veel: tot zo’n twintig uur per dag. Het zijn dus imposante dieren die lui overkomen, maar vergis je niet. Vooral de dames houden hun eigen omgeving altijd nauwlettend in de gaten.

Meedoen

Hoewel Wildlands opnieuw tijdelijk de deuren heeft moeten sluiten vanwege de huidige coronamaatregelen, gaat deze wekelijkse verkiezing wel gewoon door. Ben jij onlangs in Wildlands geweest, heb je daar een mooie foto gemaakt en wil je meedoen aan deze verkiezing? Stuur jouw horizontale foto van ten minste 1 MB - voorzien van volledige naam en woonplaats - naar: foto@wildlands.nl