De beste zorg voor jouw nabestaanden

Aangeboden door: nn.nl

Je wordt langzaam ouder. Je krijgt kleinkinderen, hebt een hoop vrije tijd en kan daarom veel naar familie toe. Helaas wordt de kans dat jij zelf overlijdt ook steeds een beetje groter. De tijd en zorg die je nu besteedt aan je kinderen en kleinkinderen, kan je van de een op andere dag niet meer geven.

Misschien heb je al een gedacht aan een overlijdensrisicoverzekering die garandeert dat jouw nabestaanden nog de financiële zorg krijgen die ze nodig hebben als jij er niet meer bent. Hier zijn de verzekeringsmaatschappijen die deze verzekering kunnen bieden op een rijtje gezet.

Nationale Nederlanden (NN)

De verzekeringsmaatschappij Nationale Nederlanden, ook wel bekend als NN, bieden een flexibele overlijdensrisicoverzekering aan. Voor een bedrag rond de vijf euro per maand kan je een bedrag kiezen, vaak rond de 150 duizend euro, dat wordt uitgekeerd aan je nabestaanden wanneer je tijdens de loop van de verzekering overlijdt. Bij deze verzekeringsmaatschappij krijg je korting als je niet rookt, mag je de verzekering iedere dag opzeggen, en ben je vanaf dag 1 verzekerd.

Reaal

Ook bij reaal is de premie voor een overlijdensrisicoverzekering zeer laag. Voor vier euro per maand bent u verzekerd. Het bedrag dat wordt uitgekeerd is echter wel lager: 100 duizend euro wordt uitgekeerd aan je nabestaanden als jij overlijdt. Wanneer je een hogere premie betaald, kan je het uitgekeerde bedrag ook verhogen. Het is dus belangrijk om te controleren in welke mate jouw nabestaanden afhankelijk van jou zijn. De lagere premie die geldt wanneer u niet rookt, bestaat ook bij Reaal. Gezond leven wordt dus ook bij deze verzekering beloond.

Centraal Beheer

Bij centraal is de premie ook rond de vijf euro. Het uitgekeerde bedrag kan je zelf bepalen en vanaf het moment dat je de verzekering afsluit is deze geldig. Nogmaals is de premie voor niet-rokers een stuk lager. Het mooie van deze verzekering is dat de verzekering precies hetzelfde is als je een gevaarlijk beroep uitoefent.