Wildlands Foto van de Week - 49

De wereld van de ijzige kou in Wildlands - oftewel Nortica - wordt omschreven als ‘duik in een wereld van ruige rotsen en koude kusten’. Bij het kijken naar deze foto van Marijke Reusken uit het Duitse Wettringen - dat ligt ter hoogte van Enschede - is dat zeker aannemelijk. Want wat een ruige plaat is dit: door de kleuren, het stoere dier en de woeste golven die tegen de rotsen lijken te klotsen!

Het weerbeeld is immers ruig, de kleuren passen bij deze tijd van het jaar en de foto straalt echt kou uit. De bewonderaars van deze kiek wanen zich aan de kust en horen de golven met veel kracht ‘beuken’. Je krijgt het er haast koud van en een kop warme chocolademelk klinkt plots heel lekker. De jury vindt het heel knap van Marijke dat zij deze sfeer zo weet over te brengen door een enkele foto.

Op de plaat van de Duitse is de mannelijke pelsrob van Wildlands - Gonzo genaamd - te zien. Pelsrobben danken hun naam aan de bijzondere vacht. De onderste laag daarvan bestaat uit korte - dicht bij elkaar staande - haren. De bovenste laag bestaat uit langere haren. Die bijzondere pels beschermt de rob tegen extreme kou.

Maar hoe is het verschil tussen een pelsrob en een zeeleeuw te zien? Als beide soorten zich in het water bevinden, is het verschil bijna niet te zien. Als Gonzo er echter zo heerlijk bij ligt op het droge, valt zijn pels op. Ook zijn vrouwelijke pelsrobben veel kleiner dan de zeeleeuwdames én is de kop van een pelsrob spitser en kleiner dan die van een zeeleeuw.

Meedoen

Heb jij Wildlands bezocht, daar een mooie foto gemaakt en wil je meedoen aan deze verkiezing? Stuur jouw horizontale foto van ten minste 1 MB - voorzien van jouw volledige naam en woonplaats - naar: foto@wildlands.nl