Column Henk Folkerts | Schakelen

Het wordt onderhand gewoon dat zaken niet doorgaan dan wel in een aangepaste vorm plaatsvinden. Geen afspraak is zeker. Ook bij ons in de kerk worden concerten verplaatst naar bijvoorbeeld elf uur 's ochtends of weer opgesplitst in twee keer een uur.

Bij alles wat je meer dan 24 uur later afspreekt moet je een slag om de arm houden. Wie zong er ook al weer: ‘We moeten plannen, organiseren, incasseren, schakelen en weer doorgaan’?.

China Lights is daar een goed voorbeeld van. Daar hebben ze gedacht: als we niet in de avonduren open mogen, dan maar in de wel heel vroege ochtend. Dat was snel schakelen voor de organisatie. Snel schakelen en weer door, knap werk!

Ook in de Grote Kerk en op het Marktplein waren ze maandag druk bezig. Op de Grote Kerk zou een animatie worden afgespeeld, gebaseerd op een schilderij van Van Gogh. Een onderdeel daarvan was dat er muziek op het Marktplein te horen zou zijn. Iedereen was er letterlijk mee aan het werk toen het bericht kwam dat dit onderdeel van Emmen OnderNul niet door zou gaan in verband met de coronamaatregelen. De gemeente zag het als een evenement. Het spul kon dus weer ingepakt worden. Dat was wel heel wrang en dan hebben we het nog niet over de kosten die ervoor gemaakt zijn.

En zo leven we allemaal van persconferentie naar persconferentie en van dag tot dag.

Tot zover het grote ongemak. In de afdeling klein leed liep de presentatie van mijn boek met columns ook niet zoals ik dat van tevoren had bedacht. Ik had allerlei plannen, mensen benaderd en ideeën daarvoor, maar mooi niet. Pech in het productieproces, ziekte en op allerlei manieren toch ook weer corona dat roet in het eten gooide. Dan geven we er op een moment later maar wat extra publiciteit aan.

Eerst maar zo, u kunt mijn boek vol met columns van de afgelopen jaren kopen via www.boekenbestellen.nl