Wildlands Foto van de Week - 48

Britney Twigt uit Rotterdam hoopt ‘dat we kunnen genieten van deze foto’. De Rotterdamse noemt de wasberen in het park zelf één van de schattigste dieren. Genieten van deze plaat doet de jury zeker: het is de Wildlands Foto van de Week.

Schattig zien deze ‘gemaskerde boefjes’ er zeker uit, maar laat je niet foppen. Wasberen zijn slim en hebben zich aangepast aan het leven met én in de buurt van mensen. Het zijn zeer intelligente en nieuwsgierige dieren. Ze hebben erg behendige voorpoten, kunnen goed klimmen en staan erom bekend sloten te ontgrendelen en ramen en vuilnisbakken te openen.

Wasberen doen er alles aan om aan allerlei soorten voedsel te komen. Deze dieren leren snel en zijn zelfs in staat om eerder opgedane ervaringen te gebruiken om een nieuw probleem op te lossen. Hierdoor zien boeren ze als een plaag, maar wasberen spelen een belangrijke rol voor ons ecosysteem door onder meer de knaagdier-populaties - waarop ze jagen - te beheersen.

Op de winnende foto wordt een wasbeer ‘betrapt’ in het verlaten kantoor van de houtzagerij te Nortica. Het dier ligt lekker in een la en kijkt onschuldig de lens in. De schattigheidsfactor straalt - vooral door het scheve koppie van de wasbeer - van de foto af. Ook de kwaliteit is hoog, want Britney heeft door een raam gefotografeerd. Dit is feitelijk niet te zien. De kop van de wasbeer is mooi scherp en de rest van de ruimte een beetje onscherp. Dus niet alleen een schattige foto, ook een kwalitatief goed exemplaar.

Meedoen

Heb jij Wildlands bezocht, daar een mooie foto gemaakt en wil je meedoen aan deze verkiezing? Stuur jouw horizontale foto van ten minste 1 MB - voorzien van jouw volledige naam en woonplaats - naar: foto@wildlands.nl