Welke zorgverzekering kies jij voor 2022?

Aangeboden door: vergelijkdezorgverzekeringen.nl

Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat het einde van de looptijd van jouw zorgverzekering dichterbij komt. Je sluit je zorgverzekering telkens voor een jaar af en je hebt slechts één keer per jaar de kans om over te stappen.

Mis deze kans niet om je op z’n minst te verdiepen in het aanbod aan zorgverzekeringen. Hoe vind ik de beste zorgverzekering 2022? Wij helpen je graag op weg.

Waar moet je op letten?

Op zoek naar de beste zorgverzekering zoek je niet simpelweg naar de goedkoopste zorgpremie 2022. Als je alleen kijkt naar de hoogte van de premie is het alsof je appels met peren vergelijkt. Elke verzekering heeft weer andere voorwaarden en ook de dekking varieert. Focus je alleen op de goedkoopste premie, dan mis je misschien de dekking voor de zorgkosten die jij nodig hebt en ben je alsnog veel duurder uit, omdat je nu zelf je homeopathische geneesmiddelen moet betalen of die behandelingen bij de fysiotherapeut. Voordat je een verzekering afsluit, is het goed om te bedenken wat je aan zorg nodig denkt te hebben. Denk ook na over de hoogte van je eigen risico. Zo zijn er verschillende zaken waar je op moet letten.

Een vergelijkingssite helpt je stap voor stap bij het keuzeproces door de juiste vragen te stellen. Nadat jij je gegevens hebt ingevuld verschijnt een overzicht van de zorgverzekeringen die voldoen aan jouw wensen. Zo vind je alsnog de goedkoopste verzekering die bovendien het beste aansluit bij jouw persoonlijke situatie. Heb je je keus gemaakt? Zeg uiterlijk 31 december je huidige verzekering op. Maak je gebruik van de overstapservice, dan hoef je dit niet zelf te regelen.

De veranderingen voor 2022

Naast de premiestijgingen vinden er in 2022 nog meer veranderingen plaats die betrekking hebben op jouw zorgverzekering. Op deze pagina vind je een handig overzicht van wat er al bekend is. Met het stijgen van de zorgpremie stijgt ook de zorgtoeslag. Heb je een lager inkomen, dan kom je in aanmerking voor een tegemoetkoming in de kosten van je zorgpremie. Deze zorgtoeslag vraag je aan via de Belastingdienst. Jaarlijks bepaalt de overheid het verplichte eigen risico. Dit is het bedrag dat je zelf moet betalen voor de zorg die je ontvangt. Dit eigen risico is met 385 euro voor 2022 hetzelfde gebleven.