Prefab bouwen met staalframe neemt vlucht

Aangeboden door: Atlanta

In Klazienaveen staat de fabriek van ATLANTA MBS, waar prefab bouwconstructies worden gemaakt met een ijzersterk staalframe als basis.

Bouwen met een staalframe combineert het open karakter van bouwen met hout en de sterkte van beton tot een constructie die superlicht en ijzersterk is. Dennis en Jeroen Arends van ATLANTA MBS vertellen: ,,Er rollen iedere week complete woningen uit onze fabriek in Klazienaveen. Deze worden overal in Nederland geplaatst. Het prefab bouwen van huizen neemt dan ook een grote vlucht. Er is steeds minder geschoold bouwpersoneel te vinden en de druk op de bouw vanuit de overheid om de CO2 uitstoot te verminderen wordt steeds groter. Dan is het een logische stap om te kiezen voor prefab en het gebruik van andere materialen dan steen en beton.  Prefab bouwen heeft veel voordelen. Alle constructiedelen van de woningen, binnen- en buitenwanden, vloeren en daken bijvoorbeeld, komen gereed uit de fabriek. ,,Een huis bouwen gaat zo aanmerkelijk sneller en is veel maatvaster. Dat laatste is vooral van belang, omdat daardoor alle bouwdelen goed op elkaar aansluiten. En dat is dan weer erg goed voor de luchtdichting. Een luchtdichte woning verliest praktisch geen energie bij zowel verwarmen als koelen. En dit heeft weer een gunstig effect op de installaties, die veel minder hard hoeven te werken”.

Stille en energiearme Meteor woningen

Rico Oosting van METEOR verteld: ,,Deze staalframebouw constructies vormen ook de basis voor de unieke Meteor woningen. ATLANTA MBS werkt met een landelijk opererend netwerk van ontwerpers en bouwers. Voor het Noorden is dat de eigen bouworganisatie METEOR, die een woning volledig naar wens van de opdrachtgever sleutel-klaar oplevert. Door het flexibele bouwsysteem en het toepassen van actuele kennis op het gebied van energieneutraal bouwen, zijn METEOR woningen zeer stil (geen galm) en super-energiearm. Dat betekent bovendien dat ze met weinig energie eenvoudig zowel snel verwarmd als gekoeld kunnen worden. Het resultaat is een woning waarin het zeer comfortabel leven is. De METEOR ontwerpers zorgen er ondertussen voor dat de woning er ook nog eens fantastisch uitziet. Daarbij worden zoveel mogelijk onderhoudsarme materialen toegepast”.    

ATLANTA MBS en METEOR groeien.

Er is ruimte voor werkvoorbereiders, cad-tekenaars en bouwmensen. 

Bij interesse stuur een mail naar info@atlanta-mbs.com

Meer informatie op www.atlanta-mbs.com en www.meteorbv.nl