Eindejaarskorting trekt gezinnen naar de woonboulevard

Aangeboden door: tv-meubels.nl

Heb jij het jaarlijkse uitje naar de woonboulevard al op de kalender gezet? Nu de laatste maanden van 2021 zijn aangebroken, overwegen steeds meer huishoudens meubels in huis te vervangen.

Men kiest voor een nieuwe bank of een comfortabele fauteuil. Ook het vervangen van een verouderd dressoir voor een zwevende tv meubel is populair. Zo’n zwevend televisiemeubel past bij de trend dat interieurs strak en modern moeten zijn. Het is niet voor niets dat veel gezinnen in december naar de woonboulevard trekken. Op dat moment worden meubels uit de oude collectie met een hoge korting aangeboden. Zo kun je oude meubels relatief goedkoop vervangen.

Meubels dit jaar mogelijk vooral online gekocht

De kans is heel aannemelijk, dat men een tv meubel hangend aan de wand of bijvoorbeeld een nieuwe bank online bestelt dit jaar. De besmettingen met het coronavirus zijn de afgelopen weken fors toegenomen. Het dwingt de Nederlandse regering tot een aanscherping van de maatregelen, waarbij onduidelijk is wat de situatie eind december zal zijn. Niet uit te sluiten valt dat de woonboulevards de deuren gesloten moeten houden in die periode, of dat men in tijdvakken winkels kan bezoeken. Het is in zo’n situatie makkelijker om meubels online te bestellen. Daarbij is het aanbod online minstens zo groot. Je vergelijkt eenvoudig opties bij verschillende verkopers. Specifiek voor een televisiemeubel of bijvoorbeeld dressoir geldt dat het minder belangrijk is om zo’n meubel eerst fysiek te bekijken. Iets wat bij een bank of fauteuil logischerwijs anders ligt.

Veel onzekerheid over maatregelen komende maanden

Waar men hoopte dat de sterk toegenomen vaccinatiegraad ten opzichte van een jaar eerder voldoende zou zijn om het coronavirus in bedwang te houden, lijkt dat vooralsnog niet het geval te zijn. Er wordt druk gesproken over een boostervaccin, welke in eerste instantie aan senioren wordt toegediend. Het is niet onwaarschijnlijk dat op een later moment ook andere Nederlanders voor dit vaccin in aanmerking komen om zichzelf zo beter te kunnen beschermen tegen het virus. Tegelijkertijd is het zoeken naar maatregelen die nodig zijn om de druk op de zorg behapbaar te houden. Het volledig loslaten van alle maatregelen lijkt vooralsnog niet mogelijk.

Gezinnen hopen feestdagen samen te vieren

Met de aanscherping van de maatregelen en de oplopende besmettingen speelt ook de vraag op: kunnen we de feestdagen dit jaar met elkaar vieren? Vorig jaar was dat in klein gezelschap mogelijk. Voor familie werd het verboden elkaar op te zoeken. Daarbij was ook het afsteken van vuurwerk als particulier niet toegestaan. Eerder in november werd opnieuw over zo’n verbod gesproken. Het kan de druk op de zorg beperken, doordat er minder slachtoffers van ongelukken met vuurwerk binnenkomen in de ziekenhuizen. Onduidelijk is nog of zo’n verbod er ook dit jaar komt.