Wildlands Foto van de Week - 46

Riekus Reinders uit Emmen maakte deze liefdevolle ijsbeerfoto in het dierenpark. De foto viel meteen op en dus is dit de Wildlands Foto van de Week.

In het wild leven ijsberen solitair; dit wil zeggen dat ze alleen leven en niet in een groep met soortgenoten. De vier ijsbeerdames in Wildlands zijn wat dat betreft bijzonder. Ze kunnen meestal goed met elkaar opschieten of de bezoeker ziet ze elk hun eigen ding doen. Daar is het verblijf in het park groot genoeg voor. Het mooie aan deze foto van Riekus is dat de dames elkaar haast liefdevol lijken te omhelzen, waarbij de ene ijsbeer haar ogen al genietend dicht heeft geknepen.

IJsberen staan over de hele wereld symbool voor de klimaatverandering. Dat is een heel actueel onderwerp, ook gezien de klimaattop - tot afgelopen vrijdag - in Glasgow. Nederland heeft daar ingestemd met een nieuw VN-klimaatakkoord. Het doel van dit akkoord is de opwarming van de aarde beperken tot ruim onder 2 graden Celsius. Ook de provincie Drenthe haakt daar bij aan met de campagne Gewoon Zo!. Deze heeft als doel een energieneutraal Drenthe in 2040.

Tijdens de campagne worden - naast duidelijke informatie - praktische tips gegeven, gericht op verschillende doelgroepen binnen de provincie. Eén van de tips is het aantrekken van een extra trui in huis in plaats van het omhoog zetten van de verwarming met een paar graden. Om ook jongeren aan te spreken, is hier de ijsberenchallenge aan gekoppeld. En die challenge past natuurlijk perfect bij Wildlands!

Meedoen

Heb jij Wildlands bezocht, daar een mooie foto gemaakt en wil je meedoen aan deze verkiezing? Stuur jouw horizontale foto van ten minste 1 MB - voorzien van je volledige naam en woonplaats - naar: foto@wildlands.nl