Zakelijke mobiele telefonie: wat zijn hier de voordelen van?

Aangeboden door: simyo

Zakelijke mobiele telefonie brengt diverse voordelen met zich mee. Een zakelijke telefoon is ook wel een telefoon die je gebruikt voor je bedrijf of als ondernemer voor je eigen zaak.

Dit kan een Prepaid telefoon zijn of een telefoon met Sim Only abonnement. Wij vertellen je in dit artikel meer over de voordelen van zakelijke telefonie. Lees snel verder voor meer informatie over de voordelen van zakelijk telefoneren.

Je bent overal bereikbaar

Met zakelijke mobiele telefonie ben je overal bereikbaar en op ieder gewenst moment. Zo is het ook mogelijk om je telefoon in te stellen op welk moment je via de mobiele telefoon of het vaste toestel gebeld wilt worden. Ook kun je wachtrijen instellen, alsmede je voicemail. Wil je kunnen blijven bellen voor een vast bedrag per maand, dan kun je via Sim only onbeperkt bellen. Zo hoef je niet telkens in te schatten hoeveel je gebruikt, wat echt veel eenvoudiger is.

Je kunt de kosten hiervoor terugvragen

Als je een zakelijke mobiele telefoon gebruikt, dan brengt dit als groot voordeel met zich mee dat je de kosten tijdens de aangifte inkomstenbelasting mag aftrekken van de winst die je met je onderneming hebt gemaakt. Dit geldt niet alleen voor de aanschafkosten van de mobiele telefoon, maar ook voor de abonnementskosten, de gesprekskosten en het dataverbruik. Bovendien mag je ook de btw in zijn geheel terugvragen, waardoor je geheel gratis gebruik kunt maken van je zakelijke telefoon.

Een overzichtelijke administratie

Met een zakelijk telefoon abonnement zal je administratie meer overzichtelijk worden. Je brengt namelijk direct een scheiding aan in je zakelijke- en persoonlijke kosten. Op de factuur zie je de telefoonkosten met daarnaast weergegeven wat de kosten excl. btw zijn. Als je een gewoon abonnement neemt, dien je elke maand weer in te schatten hoeveel je zakelijk gebruikt. De administratie wordt hierdoor een stuk minder eenvoudig en zelfs een klusje waar je tegenop zal gaan zien.

Je krijgt meer balans tussen werk en privé

Als je een zakelijke telefoon hebt, kan dit je ook zeker op persoonlijk vlak helpen. Zo zorgt een zakelijke telefoon ervoor dat je je meer kunt afsluiten van je werk. Gebruik je je eigen telefoon zakelijk, dan zal het moeilijker worden om je na werktijd af te sluiten voor je werk en niet nog even een mail te sturen. Met twee telefoons kun je zowel je werk als privéleven van elkaar scheiden.