Kamst Mode verzamelt opnieuw jassen voor kledingbank

Kamst Mode organiseert sinds 2015 jaarlijks een jasseninzameling voor de regionale kledingbank. Klanten leveren hun oude jas in en ontvangen een cadeaubon als bedankje voor de donatie. Afgelopen jaar kon de inzameling niet plaatsvinden, maar dit jaar is de traditionele actie terug.

De geschiedenis van de jasseninzameling gaat nog veel verder terug, want van 2010 tot en met 2015 werden ook al jassen ingezameld. Destijds brachten Wolter en Bas Kamst de jassen hoogstpersoonlijk met de eigen bus naar een stichting in Polen. Vader en zoon herinneren het zich nog goed hoe ze het eerste jaar over de slechte wegen naar Bialystok reden. ,,Het was bijna een wonder dat de zwaarbeladen bus goed op de plaats van bestemming aankwam”, vertelt Bas Kamst.

,,Na enkele jaren attendeerden steeds meer klanten ons erop dat ook mensen in onze eigen regio de jassen goed zouden kunnen gebruiken. Daarom zamelen we sinds 2015 jassen in voor de regionale kledingbank. Afgelopen jaar kon de inzameling wegens de naderende lockdown niet plaatsvinden. Al met al doen we dit dus al tien jaar. Ieder jaar ben ik opnieuw blij verrast met de honderden jassen die wij via onze klanten mogen ontvangen."

Tweede leven

Kamst vervolgt: ,,Niet alleen damesjassen, maar ook heren- en kinderjassen zijn welkom. Mits ze schoon en onbeschadigd zijn natuurlijk. Het is makkelijker om afstand te doen van je oude jas als je weet dat je er iemand anders blij mee kunt maken. De jassen krijgen écht een tweede leven. De vrijwilligers van de regionale kledingbank verrichten ontzettend dankbaar werk. Hier dragen wij graag ons steentje aan bij. Om deze actie extra kracht bij te zetten ontvangt iedereen die één of meerdere jassen inlevert een cadeaubon ter waarde van 20 euro van ons."

De jasseninzameling vindt plaats tot en met 27 november. De jassen kunnen schoon en onbeschadigd ingeleverd worden in alle winkels van Kamst Mode (Emmen, Nieuw-Amsterdam, Coevorden, Hardenberg en Dalfsen). Meer informatie staat op www.kamstmode.nl.