Wildlands Foto van de Week - 45

Jorinde Hollander uit Nieuw-Amsterdam zette deze drie dwergotters in Wildlands op de foto. Dit is de Wildlands Foto van de Week én 2021 is ook het jaar van de otter. Een mooie combinatie dus!

Deze drie otters komen net uit het water. Op de foto van Jorinde valt goed op dat de buitenste vacht aan elkaar kleeft in natte punten, terwijl de vacht eronder nog altijd droog lijkt. Dit komt omdat otters twee lagen vacht hebben: een dichte ondervacht die lucht vasthoudt en een toplaag van lange, waterdichte haren. Het is belangrijk om de eigen vacht in goede conditie te houden; daarom besteden otters veel tijd aan het verzorgen ervan.

In tegenstelling tot de meeste ottersoorten leeft de dwergotter niet alleen. De jongen blijven vaak bij hun ouders. Ze helpen met de opvoeding van hun jongere broertjes en zusjes. Otters zijn echte familiedieren, want ze doen alles samen: spelen, eten, zwemmen en jagen. Onderling communiceren deze dieren door middel van verschillende geluiden: van fluitjes, gegrom en geschreeuw tot blaffen, tjilpen en gekreun. De middelste otter op deze foto lijkt hier te schreeuwen. Volgens de Nieuw-Amsterdamse was dat omdat de dieren hun verzorgers met het eten zagen arriveren.

De focus van de bewonderaar van deze foto gaat dus direct naar de otter met de open bek. De details van de foto zijn mooi uitgevoerd; te zien zijn de snorharen, waterdruppels in de vacht en natuurlijk de snoetjes van de dieren zelf. Maar vergis je dus niet!

Meedoen

Heb jij Wildlands bezocht, daar een mooie foto gemaakt en wil je meedoen aan deze verkiezing? Stuur jouw horizontale foto van ten minste 1 MB - voorzien van je volledige naam en woonplaats - naar: foto@wildlands.nl