Wildlands Foto van de Week - 44

Deze foto van een nieuwsgierige dwergoeistitie in de overdekte jungle van Wildlands is gemaakt door Jonathan ter Maat uit Emmen. Dit is de Wildlands Foto van de Week. Dwergoeistities zijn kleine klauwaapjes van slechts 15 centimeter groot en daarmee de kleinste apensoort ter wereld.

Deze apensoort is sinds de zomer 2020 in de grote tropische kas Rimbula van Wildlands te bewonderen. Ze leven dus nog eigenlijk niet zo lang in het park. Er zijn niet heel vaak inzendingen voor de Wildlands Foto van de Week geweest met deze diersoort als onderwerp. En het is best lastig om ze goed te fotograferen, want door het kleine formaat van deze aapjes is het verblijf omringd door een fijnmazig gaas.

Daar doorheen fotograferen - de fotografen onder ons zijn het hier vast mee eens - blijkt geen eenvoudige opgave. Maar deze foto van Jonathan is prima gelukt, want de kop van de oeistitie is haarscherp, de achtergrondkleuren prachtig en ook is de foto niet te donker uitgevallen. Dat het aapje naar beneden het beeld uitkijkt, geeft deze kiek direct iets mysterieus mee. Goed gedaan, vindt de jury!

In Wildlands leeft een mannengroep dwergoeistities. Met hun speciale klauwtjes klimmen en klauteren ze razendsnel door de bomen. Vanaf de takken houden ze de omgeving - en dus ook de bezoekers - maar al te goed in de gaten. Ze hebben scherpe tanden, waarmee ze sleufjes in de bast van bomen maken. Daarna kunnen ze makkelijk het uit de bast lopende boomsap oplikken.

Meedoen

Heb jij Wildlands bezocht, daar een mooie foto gemaakt en wil je meedoen aan deze verkiezing? Stuur jouw horizontale foto van ten minste 1 MB - voorzien van je volledige naam en woonplaats - naar: foto@wildlands.nl