Emmen.Toen | oplossing aflevering 266

,,Hier liep ik vaak langs in de middagpauze van de LTS”, schrijft Gerrit Bos. ,,Volgens mij was dit eerst garage Dijkstra aan de Weerdingerstraat. Eind jaren zestig, begin jaren zeventig was het van Thedinga, die er ook benzinepompen liet plaatsen. Ik heb er zelf nooit getankt."

Bos vervolgt: ,,Bij Thedinga aan de Hoofdstraat gooide ik in 1970 de tank vol voor 25 gulden. Een NSU 1000 had een tank van 37 liter. Benzine koste toen 68 cent per liter.” Ook Jan Hofsteenge herkent de benzinepomp aan de Weerdingerstraat. ,,Volgens mij is de foto genomen in de jaren zestig. Een liter benzine kostte toen ongeveer 46 oude centen.”

Wilma Kruize-Homan vindt het een prachtige foto, waarop tevens het huis van haar oma, Weerdingerstraat 233, is te zien. ,,Dat huis stond naast de toenmalige ULO. In het huiduge complex bevindt zich onder meer Creativo Haarmode. Koosje van der Heide-Hof herkent ook de benzinepomp van garage Dijkstra aan de Weerdingerstraat. De kromming in het fietspad is er nu nog. Op de foto zie je ook nog net de oude ULO-school aan de Spoorstraat.”

Iedereen dank voor de reacties.