Zo kun je je gasrekening verlagen

Aangeboden door: easyswitch.nl

De meeste huizen in Nederland gebruiken het hele jaar door gas voor verwarming, warm water en/of koken, en hoewel de gasrekening in de winter waarschijnlijk hoger zal zijn, zijn er stappen die je kunt nemen om je gasrekening te verlagen en op elk moment geld te besparen.

Een van de meest effectieve manieren om de gasrekening te verlagen, is door een oude ketel te vervangen door een nieuwe, energiezuinige combiketel. Dit kost alleen wel veel geld. Energie vergelijken kan daarom beter zijn zodat je je kosten kunt verlagen, terwijl de onderstaande tips ook helpen! 

Stap over van gasleverancier

Veel huishoudens in ons land blijven bij dezelfde energieleverancier zonder hun tarief te vergelijken met andere leveranciers. Overstappen, wat nu eenvoudig kan via online vergelijkings- en overstapservices, kan aanzienlijke besparingen opleveren. Daarnaast bieden veel leveranciers besparingen aan voor klanten die per jaar hun gehele rekening betalen. Ook kun je nog kiezen voor een energiecollectief. Voordat je je hierbij aansluit, is het wel van belang om alles over het energiecollectief te weten. Soms kun je zo geld besparen, maar dat is helaas niet altijd mogelijk. 

Breng aanpassingen aan in je levensstijl

Als je de thermostaat van je centrale verwarming slechts een paar graden lager zet, kun je je gasrekening met al snel circa 100 euro per jaar verlagen. Het kan in huis wat kouder aanvoelen, maar je zult er versteld van staan ​​hoeveel verschil het aantrekken van een trui en een paar dikke sokken kan maken. Als er mensen in je huis zijn die de gewoonte hebben om de thermostaat hoger te zetten, leg dan uit hoe belangrijk het is om de verwarming op een lagere temperatuur te houden, of dit nu is om de rekeningen te verlagen en/of je impact op het milieu. 

Stel je verwarming opnieuw in

Mogelijk kun je de verwarming eerder uitschakelen en iets later weer inschakelen. Woningen met een gemiddelde hoeveelheid isolatie houden de warmte over het algemeen een uur vast nadat de verwarming is uitgeschakeld, dus als iedereen om 8 uur 's ochtends is vertrokken, hoeft de ketel maar tot 7 uur 's ochtends te werken. Ook moet je de verwarming een uur voordat je naar bed gaat uit kunnen zetten. Als je kunt investeren in een slimme thermostaat, heb je nog meer controle over je verwarmingsschema. Daarover hieronder meer!

Koop een nieuwe thermostaat

Het is een goed idee om overal in je woning programmeerbare thermostaten te gebruiken. Met deze tools kun je de aan- en uitschakeltijden voor je ketel instellen en op verschillende tijdstippen van de dag verschillende temperaturen in huis selecteren. Dit betekent dat je woning wordt verwarmd wanneer dat nodig is en je geld kunt besparen wanneer je de verwarming niet nodig hebt. Je zou nog een stap verder kunnen gaan door een slimme thermostaat in je huis te installeren. Deze thermostaten hebben een wifi-verbinding nodig en stellen je in staat om je verwarming te regelen vanaf een slim apparaat, waar ter wereld je ook bent op dat moment.