Alle fietsroutes van Emmen verkennen?

Aangeboden door: Amslod

Wie lekker fit wil blijven, pakt wat vaker de fiets. Dat is natuurlijk wel bekend. Misschien is jouw tweewieler niet meer zo goed en heb je een nieuwe nodig.

Lees dan een Amslod review om de beste optie voor jou te vinden en haal een nieuwe fiets in huis. Wanneer je dat gedaan hebt kan je eindelijk de vele fietsroutes rond Emmen gaan ontdekken. Daar moet je je niet in vergissen, want dat zijn er veel meer dan je denkt. Het is leuk om eens te bekijken waar je allemaal naartoe kunt gaan in de streek.

De uitdagende kasseien

In de wielersport ligt de grootste uitdaging in de kasseien. De wegen van stenen die ongelijk en glad zijn. De grootste wedstrijden van het jaar worden erop georganiseerd. In Emmen is een eigen variant daarop te vinden. De weg wordt ook wel het Parijs-Roubaix van Emmen genoemd. Het gaat natuurlijk over de Emmerhoutstraat. Welke route je ook pakt om de streek te verkennen, deze straat moet er eigenlijk op de heen of terugweg wel in zitten. Zo kan je jezelf heel even Mathieu van der Poel voelen wanneer je met de fiets op pad gaat in de omgeving.

Tussen Emmen en Odoorn

De route die iedere fietser in ieder geval wel een keer geprobeerd moet hebben is die tussen Emmen en Odoorn. Dit is ook een favoriet van mensen die niet uit de provincie zelf komen. Het is zeker de moeite waard om de natuur eens een keer echt in je op te nemen. Je bent er zelf misschien wel aan gewend geraakt omdat je er middenin woont, maar eigenlijk is het toch wel heel bijzonder. Deze route is met afstand met meest geschikt om eens een keer echt te ontdekken hoe mooi het rondom Emmen eigenlijk kan zijn.

De echte lange tochten

Wil je het gelijk stevig aanpakken? Dan ga je voor de echte lange tochten. Dit zijn de tochten die niet alleen rondom Emmen draaien, maar de hele provincie Drenthe meenemen. In de reviews van Amslod Fietsen kan je achterhalen welke modellen het meest geschikt zijn voor de echte lange tochten. Daarmee heb je dan de juiste middelen in huis om een keer meer dan 100 kilometer te gaan fietsen. Want daar moet je wel al snel op rekenen wanneer je de hele provincie wilt gaan doen. Het is ontzettend leuk om dit eens te gaan doen.

Voordeel in het dagelijks leven

Wanneer je eenmaal een paar tochten hebt gedaan zal je merken hoeveel voordeel dit je biedt in het dagelijks leven. Je zal namelijk veel gemakkelijker de fiets pakken om boodschappen in de stad te gaan doen. Dat is eigenlijk ook het doel ervan. Hoe meer je de fiets pakt, hoe beter dat natuurlijk ook is. Het is wel zo fijn om dan een goed model te hebben dat zowel voor de lange tochten als voor de korte ritjes geschikt is. Neem daarom wel altijd de tijd om er eerst één uit te zoeken voor je gaat beginnen.