Wildlands Foto van de Week - 41

Een familieportret waar je naar blijft kijken, zo omschrijft de jury deze foto van Jolanda Bruinzeel-van Hulst uit Den Haag. Dit is de Wildlands Foto van de Week, waarop bijna alle dwergmangoesten van het park - die leven in het zonnepaleis van Serenga - te bewonderen zijn.

Deze kleine roofdieren worden niet vaak genomineerd in deze verkiezing en ook dat gegeven maakt de winnende kiek origineel. Ze worden door bezoekers van het dierenpark vaak ‘uitgescholden’ voor prairiehond of stokstaartjes, maar dwergmangoesten zijn toch echt heel andere dieren. Uiteraard hebben ze niet geposeerd voor dit familieportret en dat maakt deze foto even leuk als interessant. De mangoesten lijken stuk voor stuk een andere kant op te kijken. Juist dat past goed bij het karakter van dit dier.

Dwergmangoesten hebben een slank lichaam, korte poten, een lange hals en een kop met een lange spitse snuit. De ogen en oren zijn klein. De dikke vacht kan in kleur variëren van roodbruin tot donkerbruin, met fijne zwarte of rode spikkeltjes. Veelal zijn de staart en de poten donkerder en de buikzijde is lichter van kleur.

Een volwassen dwergmangoeste wordt tussen de 18 en 26 centimeter lang, met een staart van 14 tot 19 centimeter. Het dominante vrouwtje is ongeveer 30 procent groter dan het mannetje en haar jongen. Deze dieren kunnen 10 jaar oud worden.

Meedoen

Heb jij Wildlands bezocht, daar een mooie foto gemaakt en wil je meedoen met deze verkiezing? Stuur jouw horizontale foto van ten minste 1 MB - voorzien van je volledige naam en woonplaats - naar: foto@wildlands.nl