Waarom je als ondernemer kerstpakketten moet sturen

Aangeboden door: kerstpakkettenplaza.nl

Als je een ondernemer bent en je hebt personeel in dienst, dan kan het een leuk extraatje zijn om ze een kerstpakket te geven rondom de feestdagen.

Kerstpakketten worden nog altijd enorm gewaardeerd en er is ontzettend veel mogelijk tegenwoordig. Je kunt dus elk personeelslid blij maken met een pakket dat bij hem of haar past.

Maar hoe zit dat als je geen personeel hebt? Als ZZP’er hoef je natuurlijk geen kerstpakketten cadeau te doen, je hebt immers geen medewerkers. Toch kun je wel op een andere manier een indruk achterlaten bij je netwerk: door klantrelaties een pakket te sturen.

Samenwerkingen

Als ZZP’er of kleine ondernemer weet je hoe belangrijk goede relaties met je klanten zijn. Het kan zijn dat je geregeld met een andere ondernemer samenwerkt. Of misschien heb je wel een aantal zeer loyale klanten. Hoewel het natuurlijk niet wordt verwacht - kerstpakketten zijn traditioneel gezien nog altijd vooral iets dat je geeft aan personeel - is het wel iets dat opvalt.

Opvallen is netwerken. Daarom is een presentje sturen rondom de feestdagen de ideale manier om weer even top of mind te worden bij je klanten. Het kan in veel situaties namelijk voordelen opleveren:

  • Het kan sluimerende relaties nieuw leven inblazen; klanten die je waren vergeten, worden weer even herinnerd aan jouw product of dienstverlening. 
  • Het kan mensen er nog even aan herinneren dat ze hun administratie richting jou moeten controleren: staan er nog facturen open?
  • Het zorgt ervoor dat je banden nauwer worden: loyale klanten en partners voelen zich gezien en zijn meer geroepen bij jou aan te kloppen in het nieuwe jaar.

Zoals je ziet, zijn er dus tal van redenen om mensen uit jouw netwerk een presentje te sturen. Wat dat moet zijn? Dat hangt van jou af.

Passend bij je bedrijf

Het traditionele kerstpakket bestaat uit eten en drinken. Bij aanbieders als Kerstpakkettenplaza.nl kun je terecht voor dit soort pakketten. Je zit er altijd goed mee, dankzij de luxe verpakking en de opvallende producten.

Wil je liever iets kiezen dat dichtbij jou als ondernemer staat? Dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Je kunt de verpakking laten aanpassen op jouw onderneming. Print je logo, gebruik je eigen lettertypes of zet een persoonlijke boodschap op het pakket. Dit is een makkelijke en relatief goedkope manier om zo’n kerstpakket helemaal eigen te maken.

Wil je nog iets verder gaan? Zorg dan dat ook het presentje of de presentjes zelf echt passen bij je bedrijf. Richt jij je bijvoorbeeld veel op duurzaamheid? Dan moet je natuurlijk een duurzaam cadeau geven. Ben je gespecialiseerd in koffie en thee leveren? Geef dan een mooi pakket met je eigen product. Lever je een dienst en is een product cadeau doen dus lastiger? Kies dan een product dat aansluit op je dienst. Ben je bijvoorbeeld tekstschrijver, geef iedereen dan een mooi pakket met kantoorartikelen. De mogelijkheden zijn eindeloos!