Wildlands Foto van de Week - 39

Bas Schouten uit Almere maakte een prachtige close-up van deze 'lori van de blauwe bergen' in Wildlands. Dit is de Wildlands Foto van de Week. De foto viel de jury direct op, want de heldere kleuren spatten haast van het scherm af.

Dat kan ook bijna niet anders, want dit is één van de kleurrijkste vogels ter wereld! In Wildlands komen de parkbezoekers ze in groten getale tegen in Rimbula: de overdekte tropische kas in het jungledeel van het park. In het afgeschermde stuk met de naam Birdy Bush, kunnen bezoekers erg dicht bij deze vogels komen en ze zelfs nectar voeren.

Een lori van de blauwe bergen heeft bijna alle kleuren van de regenboog: ze hebben een blauwpaarse kop, een groene nek met een gele streep, een geel met oranje borst, een blauw met paarse buik, groene vleugels en een groene rug.

Er zijn geen zichtbare verschillen tussen de man en de vrouw; alleen een DNA-test vertelt daarover meer. Deze soort lori is zo’n 30 centimeter groot. Het zijn echte ‘lawaaipapegaaien’, want ze zijn in heel Rimbula te horen. Ze schreeuwen niet, maar maken wel fluitende geluiden die bij vlagen heel hard klinken.

De foto van Bas is naast kleurrijk met overduidelijke aandacht en geduld genomen. De hoek van waaruit de vogel in beeld is gebracht, is prachtig. De veren zijn vanwege de scherpte van de kiek tot in detail bekijken en de onscherpe groene achtergrond maakt het plaatje bijkans perfect.

Meedoen

Heb jij Wildlands bezocht, daar een mooie foto gemaakt en wil je meedoen met deze verkiezing? Stuur jouw horizontale foto van ten minste 1MB - voorzien van je volledige naam en woonplaats - naar: foto@wildlands.nl