Waar kan je het beste aandelen kopen?

Aangeboden door: mijnbroker.nl

Op het moment dat je aandelen wilt kopen kan je dit doen bij een zogenaamde broker. Een broker is een soort tussenpersoon die het voor je mogelijk maakt om aandelen te kopen en op den duur weer te verkopen.

Als je aandelen wilt kopen, ben je in staat dit te doen met software via een broker. Door op zoek te gaan naar een goede broker die beleggen veilig en toegankelijk maakt kan je beginnen met beleggen in aandelen.

Wat zijn aandelen?

Aandelen zijn waardepapieren waarmee je rechten koopt op een vennootschap. Hiermee wordt je eigenlijk voor een deel eigenaar van een bedrijf. Vervolgens hangt de waarde van de aandelen die je koopt af van vraag en aanbod. Op het moment dat de vraag naar de aandelen toeneemt stijgt de waarde van je aandeel. Dit zal meestal plaatsvinden als het vennootschap economische winst maakt. Op het moment dat de vraag naar een aandeel daalt, zal de waarde van je aandeel vanzelfsprekend afnemen. Dit maakt investeren in aandelen risicovol, het is helaas mogelijk om je volledige inleg te verliezen.

Winst op aandelen

Naast winst op eventuele verkoop van een aandeel krijg je als aandeelhouder tevens dividend van een bedrijf. De hoogte van dividend hangt samen met de winst die een bedrijf aan het maken is, op het moment dat er sprake is van verlies zal er geen sprake zijn van een hoge uitkering van dividend.

Spreiding

Om verlies te voorkomen en winst te genereren is de beste optie om veel aandelen te kopen uit verschillende regio’s en sectoren. Hiermee spreid je het geld dat je investeert en heb je niet het risico om al je geld in één keer kwijt te raken. Je kan er tevens voor kiezen om verschillende tactieken te hanteren bij het beleggen. Verder is het belangrijk om uit te gaan van de cijfers en feiten als je wilt beleggen en niet van je gevoel. Zorg dat je voordat je gaat beleggen voldoende informatie en kennis hebt. Maak gebruik van de expertise van mensen die al jaren beleggen en laat je onderwijzen.

De beste brokers

Vanzelfsprekend moet je zelf op zoek moet gaan naar de broker die bij jouw financiële situatie en doelstellingen past. Daarentegen zijn er wel een aantal brokers die hoog aangeschreven staan. Om te beginnen met eToro broker, waarbij er geen commissie op aandelen is. Deze broker stelt je in staat om te handelen in alle bekende Nederlandse en internationale aandelen. Ten tweede BUX zero, waarbij er geen sprake is van transactiekosten op aandelen. Ten derde De Giro, dit is een voordelige Nederlandse partij voor aandelen. Verder heb je nog Lynx, Binckbank, Green, Blue, Saxo Bank, SaxoTrader Go, Rabobank, Abn Amro en ING bank.

Kies verstandig

Beleggen is helaas niet zonder financiële risico’s. Zorg dat je op een verstandige manier met je geld omgaat en investeer bijvoorbeeld met spreiding. Doe goed onderzoek naar de juiste broker voor jou, lees je verder in over beleggingen en positioneer jezelf in een goede uitgangspositie voordat je gaat beleggen.