Wildlands Foto van de Week - 35

Deze foto van Rianne Zuur uit Oude Pekela is de nieuwe Wildlands Foto van de Week. Je ziet er twee Aziatische kleinklauwotters, ook wel de dwergotter genoemd. Het is een leuke, speelse foto van een diersoort die niet heel vaak voorkomt in deze wekelijkse verkiezing! Terwijl het nog wel een bijzonder jaar is voor de otters.

Otters vind je bijna overal op de wereld. De enige continenten zonder otters zijn Australië en Antarctica, en de enige leefgebieden waarin ze niet leven zijn woestijnen, poolgebieden en bergen. Typische gebieden voor otters omvatten zowel water als land, behalve voor de zeeotter, die zelden aan land komt. Er zijn dertien verschillende ottersoorten, waarvan de dwergotter, die je in Wildlands kunt bekijken, de kleinste is. Otters variëren in grootte van de reuzenotter, die meer dan 1,5 meter lang kan worden, tot de dwergotter, die slechts 90 centimeter lang wordt. Ongeacht de grootte zijn ze familie van wezels, fretten, marters, nertsen, dassen en veelvraten - maar otters zijn de beste zwemmers in de groep.

2021 is het Jaar van de Otter: het gaat namelijk steeds beter met de visotters in het wild, door de verbetering van waterrijke gebieden en de waterkwaliteit. Maar helaas sterven er nog wel veel otters door aanrijdingen. Om daar aandacht voor te vragen worden in Nederland, Duitsland en België dit hele jaar de otters op leuke manieren in het zonnetje gezet. In Wildlands in Emmen kunnen bezoekers onder andere hun kleine PET-flessen inleveren, zodat het statiegeld als donatie naar het goede doel de otter gaat! Maar ook voorspelden de dwergotters als echte orakels de EK-wedstrijden van oranje.

Meedoen?

Heb jij Wildlands in Emmen bezocht, daar een mooie foto gemaakt en wil je meedoen met deze wekelijkse verkiezing? Stuur jouw horizontale foto van ten minste 1MB – voorzien van je volledige naam en woonplaats – naar: foto@wildlands.nl