THC olie: middel in strijd tegen fysiek malheur

Aangeboden door: thc-olie.nl

In diverse landen neemt de interesse in producten als THC olie de laatste jaren toe. Wanneer we het over THC olie of wietolie hebben, dan hebben we het over olie die is geëxtraheerd uit cannabisplanten. Het belangrijkste dat je over deze olie moet weten is dat er zowel medicinale als geestverruimende effecten vanuit (kunnen) gaan.

Deze olie neem je evenwel normaal gesproken om z’n geneeskrachtige kwaliteiten. Het geestverruimende element is dus eigenlijk slechts bijzaak.

In dit artikel lees je bij welke ziekten en aandoeningen THC olie soelaas kan bieden en op welke manier THC te werk gaat in je lichaam. Vervolgens gaan we dieper in op het innemen en het doseren van deze olie.

Bij welke ziektes en aandoeningen kan THC olie soelaas bieden?

Bij een groot aantal ziekten en aandoeningen kan van THC olie een verzachtende of mogelijk zelfs een genezende werking uitgaan. THC kan dus zowel een symptoom bestrijdende hebben als een ‘aanpakker’ van onderliggende problemen. Bij welke ziekten je dit zou kunnen proberen? Nou, je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan kanker, Parkinson, diabetes, Lyme en MS, maar ook bij onder meer chronische pijnklachten, slaapproblemen en psychische ongemakken. THC olie kan zorgen voor een betere nachtrust. Is dat inderdaad het geval, dan kun je in uitgeruste staat meer kans maken de strijd met je ziekte te winnen.

Om deze redenen kan THC helpen bij fysieke problemen

THC, voluit tetrahydrocannabinol, is een molecuul dat wordt verkregen door het verhitten van THC-A. Dit is een van de ongeveer 110 cannabinoïden waar geneeskrachtige effecten vanuit kunnen gaan. De reden waarom THC deze uitwerking kan hebben is omdat het in het lichaam kan optreden als een sterke neurotransmitter. In die hoedanigheid ondersteunt THC het zogeheten endocannabinoïde systeem van het lichaam.

Door dit systeem worden diverse belangrijke functies in het lichaam aangestuurd. Door tal van redenen kan er bij deze aansturing iets fout gaan. Dit leidt al snel tot fysieke klachten. Het ondersteunen van het endocannabinoïde systeem kan dan ook leiden tot een verlichting van de meest uiteenlopende ongemakken. 

Hoe neem je THC olie in?

THC olie neem je in door een druppeltje onder de tong aan te brengen en deze daar een paar minuten lang ‘vast’ te houden. Bij voorkeur slik je dit druppeltje dus niet door. Gezegd wordt namelijk dat je deze oliedruppel het best door de mond kunt laten opnemen. Vanuit daar komen de stoffen in de bloedbaan terecht.

Ga bedachtzaam met de dosering om

Het is bij THC olie verstandig met een bescheiden dosering te beginnen. Want ondanks dat THC weinig of geen ernstige bijwerkingen kan hebben, het middel kan wel als krachtig worden ervaren. Bovendien mag niet vergeten worden dat je van THC olie high wordt. Het is dus raadzaam met de kleinst mogelijke dosis (één druppel) te beginnen om vervolgens eventueel later, als je lichaam goed op de olie reageert, de dosering langzaam te verhogen.