Op autovakantie deze zomer? Vergeet de vakantiecheck niet!

Aangeboden door: mijngarage.nl

Heb je een autovakantie in de planning staan?

Vergeet dan niet de vakantiecheck voor je auto te laten uitvoeren. De vakantiecheck zorgt ervoor dat je met een gerust hart de auto in kan stappen en zonder problemen naar je zonnige vakantiebestemming kunt rijden. Want met pech langs de weg komen te staan in de hete zon, dat is voor niemand een pretje en kan je vakantiepret flink bederven.

Wat gebeurt er met mijn auto tijdens de vakantiecheck?

Bij de zomercheck auto worden alle belangrijke punten van je auto gecontroleerd, zodat je met een veilig gevoel op vakantie kan. Een aantal punten kan je zelf ook controleren, maar voor een uitgebreide inspectie kan je het beste een garage inschakelen. De monteurs hebben de vereiste kennis om jouw auto de beste inspectie te geven en kunnen ook eventuele reparaties uitvoeren. De auto wordt in de garage op de brug gezet, zodat de monteurs in één oogopslag de belangrijke onderdelen van de auto goed kunnen bekijken en tijdig eventuele problemen kunnen signaleren. Wanneer een reparatie nodig is, wordt er altijd eerst overlegd over de kosten en wanneer je de auto weer kan ophalen. Een zomercheck kan je het beste enkele weken voor vertrek inplannen, zodat de monteur voldoende tijd heeft voor eventuele reparaties. Zo kan je veilig en zonder stress je vakantie beginnen.

Welke punten worden er gecontroleerd tijdens de zomercheck auto?

De auto wordt van zowel buiten als binnen uitgebreid bekeken. Tijdens zomerse omstandigheden kan je auto het flink te verduren krijgen. De volgende punten worden behandeld tijdens de vakantiecheck:

De accu: er wordt gekeken of de accu voldoende opgeladen is en in goede toestand verkeert, zodat u geen problemen onderweg krijgt met het starten van je auto.

De vloeistoffen: het oliepeil en de hoeveelheid remvloeistof en koelvloeistof wordt nagekeken en zo nodig bijgevuld.

De airco: een goed werkende airco is onmisbaar in hete omstandigheden en felle zon.

De verlichting: goed werkende verlichting is van belang voor jou en je medeweggebruikers, zeker bij rijden in het donker of bij slechte weersomstandigheden. Zorg ook altijd voor een set reservelampjes als je onderweg bent. De garage kan je adviseren welke soorten lampjes het meest geschikt zijn voor jouw type auto.

De ruitenwissers en het sproeisysteem: rijden met bevuilde ruiten kan voor gevaarlijke omstandigheden zorgen. Ten alle tijden moet het sproeisysteem goed werken.

De remmen: goede remmen zijn natuurlijk altijd onmisbaar , maar zeker bij het rijden in bergachtig gebied moet je zeker zijn van goed werkende remmen, omdat deze bij afdalingen extra worden belast.

De schokdempers: op vakantie rijd je niet altijd over de snelweg, soms moet je ook wel eens een onverhard weggetje op. Goede schokdempers zijn dan belangrijk om eventuele kuilen en hobbels op te vangen om schade aan je auto te voorkomen.

De trekhaakaansluiting: dit punt is zeker belangrijk als je met een caravan gaat rijden tijdens een vakantie auto.

De bandenspanning: banden moeten de juiste spanning hebben voor een goede ligging op de weg en om grotere problemen, zoals een klapband, te voorkomen. Te zachte banden zorgen bovendien voor meer brandstofverbruik, wat zowel slecht is voor het milieu als voor je portemonnee.

Welke punten kan je zelf je auto controleren vóór vakantie auto?

Er zijn ook een aantal punten die je zelf kan controleren, zonder dat daar veel voorkennis voor nodig is. Onderweg kan je altijd tegen een klein probleempje aanlopen en dan is het handig als je het zelf op kan lossen. De bandenspanning kan je bijvoorbeeld zelf controleren en bijvullen bij een tankstation. De vereiste bandenspanning kan je in je onderhoudsboekje of aan de binnenkant van de deur vinden.

Het oliepeil kan je gemakkelijk controleren met de peilstok en een oude doek. Aan de streepjes op de peilstok kan je aflezen of er nog voldoende olie is. Ten slotte kan je ook de ruitenwisser- en koelvloeistof zelf controleren en bijvullen. Zorg ook altijd voor een flacon zodat je onderweg kan bijvullen, of koop deze bij een tankstation.

Wat kost een zomercheck auto?

Naast alle kosten voor je vakantie, zal je jezelf vast afvragen: wat kost een zomercheck auto nou eigenlijk? Gemiddeld kost een zomercheck voor je auto je gemiddeld 20 euro. Hiervoor krijg je wel een veilig en comfortabel gevoel mee op je vakantie. Wanneer er eventuele mankementen worden ontdekt, worden kosten alleen in rekening gebracht wanneer je toestemming voor de reparatie hebt gegeven. Houd hierbij wel rekening, dat een mankement het best zo snel mogelijk gerepareerd kan worden, om hogere kosten te voorkomen. Op de website van Mijngarage kan je de prijzen van vele verschillende garages vergelijken. Kijk dus altijd eerst even bij Mijngarage voor de beste prijs voor jouw zomercheck!