Stichting Het Drentse Veenland stimuleert toerisme

Stichting Het Drentse Veenland wil het toerisme in Zuidoost-Drenthe verder stimuleren. De organisatie zet zich al sinds 2006 in om campings, B&B’s, hotels en toeristische attracties in het gebied onder de aandacht te brengen.

Zo promoot de stichting actief het Bargerveen, waar veel unieke vogels en vlinders te vinden zijn. Daarnaast brengt de organisatie onder meer het Internationaal Natuurpark Moor-Veenland, Museum Collectie Brands in Nieuw-Dordrecht, Veenpark in Barger-Compascuum, het Van Gogh Huis in Nieuw-Amsterdam, het Industrieel Smalspoor Museum in Erica en het Veenloopcentrum in Weiteveen onder de aandacht. Ook instellingen, die vlak over de Duitse grens liggen, zoals het Bienenzentrum, Emsland Moormuseum en Erdöl-Erdgas-Museum, worden gepromoot.

Op toeristische beurzen, infomarkten en speciale themadagen is de stichting duidelijk aanwezig. Stichting Het Drentse Veenland is daardoor een erkende partner in de toeristische en recreatieve sector. Voor 27 Zuidoost-Drentse donateurs, organisaties en ondernemers promoot de stichting hun activiteiten. Het Drentse Veenland heeft nauwe banden met allerlei organisaties, zoals het Natuurpark Moor-Veenland, diverse Tourist Info-punten, gemeente Emmen, Staatsbosbeheer en Unesco Geopark De Hondsrug. De stichting werkt graag samen met gelijkgestemde partners om het Drentse Veenland op de toeristische kaart te zetten.

Meer informatie over de activiteiten van stichting Het Drentse Veenland is te vinden op www.hetdrentseveenland.nl