Wildlands Foto van de Week - 31

Kiekeboe, wat een mooie en heldere foto! Dat was de eerste reactie van de juryleden, toen zij deze foto van Harry Löhr uit Assen voor het eerst zagen. Dit is de Wildlands Foto van de Week geworden.

In Wildlands leven de Peruaanse doodshoofdaapjes. Ze hebben hun binnenverblijf in de Monkey Market in Jungola, maar overdag struinen ze hoog door de bomen en komen af en toe beneden om eten te zoeken. Ze zijn erg behendig en dat moet ook, want in het wild ontsnappen ze zo aan hongerige pythons en andere roofdieren.

De apen gebruiken de verlaten winkel als uitvalsbasis om vanaf daar dagelijks in de bomen op zoek te gaan naar insecten en vruchten. Tijdens het voedsel zoeken maken de aapjes roepgeluidjes om zo onderling goed contact te houden. Als er gevaar dreigt zoals bij het overvliegen van een roofvogel, waarschuwen ze elkaar.

De nieuwsgierige doodshoofdaapjes in Wildlands zoeken echter steeds vaker de grenzen van hun gebied op en gaan er soms overheen. Daarom is een natuurlijke barrière met behulp van water gecreëerd die ervoor zorgt dat de doodshoofdaapjes in hun gebied blijven.

Zo kunnen bezoekers bij de horecapunten ongestoord van hun eten en drinken genieten. En belangrijker: zo blijven de apen gezond. Want omdat hun spijsvertering bijzonder gevoelig is, hebben ze een heel speciaal dieet.

Ze mogen dan ook absoluut geen menseneten. Ook zijn de doodshoofdaapjes goed zichtbaar, wat deze bijzonder mooie kiek opleverde. Vanaf het dak van de Monkey Market kijkt dit nieuwsgierige exemplaar net over de rand. Een origineel perspectief en ook de scherpe uitvoering is een genot voor het oog!

Meedoen

Ook in Wildlands geweest, heb je een mooie foto gemaakt en wil je meedoen aan deze verkiezing? Stuur jouw horizontale foto van minstens 1 MB - onder vermelding van naam en woonplaats - via foto@wildlands.nl.