Kimberley Beijersbergen uit Emmen vecht voor haar leven en hoopt een ton op te halen voor een levensreddende operatie in Barcelona. ‘Ze vecht om een tweede kans te krijgen’

Voor Kimberley Beijersbergen uit Emmen is een stichting opgezet. De 31-jarige vrouw hoopt een ton op te halen om geopereerd te worden in Barcelona aan een progressieve nekwervelaandoening.

‘Kimberley vecht om een tweede kans in dit leven te krijgen, voornamelijk voor haar zoontje en haar man van wie ze zielsveel houdt. Alleen een peperdure operatie in Barcelona kan haar het leven redden. De zorgverzekeraar vergoedt niets van de kosten. Er is in totaal 100.000 euro nodig. Zelf kunnen ze helemaal niets van het benodigde bedrag opbrengen. Daarom is er een stichting opgezet’, vertelt woordvoerder Adriaan Krijgsman.

Instabiliteit

De aandoening CCI (Craniocervicale Instabiliteit) zorgt voor een continue instabiliteit van de nek-wervelkolom. Deze verbindt de schedel en de nek met elkaar. Dit zorgt voor vervorming van de hersenstam, het bovenste gedeelte van de ruggengraat en de kleine hersenen en dus voor veel neurologische schade. Uiteindelijk zal de schedel of de ruggengraat zakken en dan komt de hersenstam in verdrukking en dat heeft volgens Beijersbergen dramatische gevolgen.

‘Helaas gaat de gezondheid van Kimberley nu snel achteruit. Ze heeft flinke clusterhoofdpijn en veel migraine- aanvallen. Ze heeft veel last van haar nek, wat de clusterhoofdpijn en migraine ook weer versterkt’.

Beijersbergen heeft momenteel palliatieve zorg. ‘Ze wordt zoveel mogelijk in slaap gehouden om haar lichaam rust te geven. Haar verzorgers hopen dat ze baat heeft bij deze palliatieve zorg en dat haar lichaam hier goed op reageert. Ze zal al haar kracht en energie straks nodig hebben, wanneer ze (hopelijk in oktober) af zal reizen naar Barcelona voor haar levensreddende operatie.’

Badeendenrace

De teller staat momenteel op ongeveer 13.000 euro. Op 21 augustus wordt in het zwembad van Emmer-Compascuum nog een badeendenrace gehouden om geld op te halen. ‘De badeendjes glijden van de glijbaan. Het badeendje die als eerste over de finish komt wint prijzen.

Meer informatie over Kimberley, over doneren en over de badeendenrace is hier te vinden.