Wildlands Foto van de Week - 30

De nijlpaarden van Wildlands zijn in de Nijlpaardenpoel van Serenga te bewonderen. Grote kans dat de parkbezoekers hier twee ogen, een stel neusgaten en kwispelende oren zien in het water. Annebeth Zilverberg uit Groningen zag haar kans schoon en maakte deze bijzondere Wildlands Foto van de Week.

Nijlpaarden brengen de dag in of bij het water door. Met hun ogen, oren en neusgaten bovenop het hoofd kunnen nijlpaarden horen, zien en ademen, terwijl het grootste deel van hun lichaam onder water verblijft. Ze blijven moeiteloos vijf minuten onder water. Nijlpaarden kunnen zelfs onder water slapen met hulp van een reflex waarmee ze kunnen dobberen, ademhalen en weer naar beneden zinken zonder wakker te worden.

Nijlpaarden kunnen daarnaast erg luidruchtig zijn. Ze snuiven, ‘mopperen’ of gebruiken andere geluiden zoals een piepende ademhaling om met andere nijlpaarden te communiceren. Als iemand van de groep begint te roepen, ‘klinkt’ de rest van de familie langs de lijn.

Meedoen

Ook in Wildlands geweest, heb je een mooie foto gemaakt en wil je meedoen aan deze verkiezing? Stuur jouw horizontale foto van minstens 1 MB - onder vermelding van naam en woonplaats - via foto@wildlands.nl.