Wildlands Foto van de Week - 29

In de Vlindertempel zien parkbezoekers naast uiteraard veel vlinders onder meer een groot paludarium met breedvoorhoofdkrokodillen, driekielstraalschildpadden en vissen. Herma Pol is daarvan goed op de hoogte, want de Emmense heeft de Wildlands Foto van de Week gemaakt.

De breedvoorhoofdkrokodil is de kleinste echte krokodil en wordt daardoor ook wel dwergkrokodil genoemd. Ze jagen op kleine prooien in of bij het water. De breedvoorhoofdkrokodil is prachtig aangepast aan een leven in het water. Met hun sterke kaken vangen ze hun prooi die in het geheel wordt ingeslikt. Een huidplooi in de keel zorgt ervoor dat tijdens het vangen van de prooi niet teveel water wordt ingeslikt.

En de driekielstraalschildpadden zijn met hun gestippelde huid en kenmerkend schild ook een opvallende verschijning. Deze schildpadden leven voornamelijk in het water, maar kijk niet vreemd op als ze uitgebreid liggen te zonnebaden op het land of op een boomstam.

Meedoen

Ook in Wildlands geweest, heb je een mooie foto gemaakt en wil je meedoen aan deze verkiezing? Stuur jouw horizontale foto van minstens 1 MB - onder vermelding van naam en woonplaats - via foto@wildlands.nl.