Wildlands Foto van de Week - 28

De jury is deze week diep onder de indruk van deze prachtige foto van Richard Elfrink uit Coevorden. Elfrink is een regelmatige bezoeker van Wildlands en weet vaker op het goede moment de beste spot te vinden. Ook deze keer, want wie is er niet onder de indruk van de kracht die de ijsbeerdame uitstraalt op deze plaat? Dit is dan ook de Wildlands Foto van de Week.

In het wild kunnen ijsberen dagenlang in open water zwemmen, waarbij ze honderden kilometers afleggen. Kou is daarbij geen probleem: de vacht van een ijsbeer is waterafstotend en houdt de warmte van de zon vast. Verder hebben ijsberen een dikke onderhuidse vetlaag, die warmte vasthoudt. En ook hebben ijsberen vliezen tussen hun tenen, waardoor ze beter kunnen zwemmen. Ze maken daarbij gebruik van hun achterpoten als een soort roer om mee te sturen.

Ook de vier ijsberen in Wildlands duiken bijna dagelijks het water in om hun zwemkunsten te vertonen. Bezoekers kunnen in het park meekijken onder water; veilig achter heel dik glas vanuit de ‘kelder’ van het Poolstation. De foto is haarscherp, je hebt bij het kijken naar deze kiek het gevoel dat je met je vinger de luchtbellen kapot kan prikken en je ziet de haren van de ijsbeer haast afzonderlijk van elkaar. Ook de positionering van de fotograaf is slim gekozen: door zichzelf lager dan het dier te plaatsen, is het perspectief sterk. Een terechte winnaar dus!

Meedoen

Ook in Wildlands geweest, heb je een mooie foto gemaakt en wil je meedoen aan deze verkiezing? Stuur jouw horizontale foto van minstens 1 MB - onder vermelding van naam en woonplaats - via foto@wildlands.nl.