Wildlands Foto van de Week - 26

Wat een plezier spat er van deze foto af! Eén van de ijsbeerdames in Wildlands heeft hier dolle pret met een knalgele boei in het Nortica-deel van het park. Leo de Ruiter uit Zuidland (Zuid-Holland) legde dit moment vast en maakte daarmee de Wildlands Foto van de Week.

De vier ijsberen in het park zijn bijzonder populair bij de gasten. Zij zien deze roofdieren soms lui liggen, maar vergis je niet. Ook spelen is een geliefde bezigheid van ze! Deze ondernemende en nieuwsgierige dieren moeten zich niet gaan vervelen.

Dan bestaat het risico dat ze gaan ijsberen en dat is niet de bedoeling. Daarom doen de verzorgers veel aan verrijking. Dit wil zeggen dat er steeds andere en verrassende elementen in het verblijf aanwezig zijn, waardoor de beren oplettend en actief blijven en zo des te meer het natuurlijke gedrag van de ijsbeer laten zien. De verzorgers houden daar rekening mee en geven de beren steeds verschillende soorten ‘speelgoed’. De ene keer zijn ze lange tijd bezig met een gevlochten kabel, de andere keer spelen ze een hele poos met een stevige boei. Belangrijk is dat alles tegen een stootje kan.

De vast trotse weekwinnaar was op het juiste moment op de juiste plaats, maar legde ook prachtig en scherp de lol van de ijsbeer met de boei vast. Knap, want het water is zichtbaar flink in beweging en dat maakt het lastig om een scherpe foto te maken. De focus ligt op de kop van het dier. Verder is de ijsbeer ondersteboven te zien. Juist dat aspect maakt deze foto extra interessant. Knap gedaan dus door de Zuid-Hollander!

Meedoen

Ook in Wildlands geweest, heb jij een mooie foto gemaakt en wil je meedoen aan deze verkiezing? Stuur jouw horizontale foto van minstens 1 MB - onder vermelding van naam en woonplaats - in via foto@wildlands.nl.