Wildlands Foto van de Week - 24

‘Verloren hoofd’. Zo noemt Rina Weggemans uit Emmen deze door haar gemaakte foto in Wildlands. Op het eerste gezicht lijkt het ook alsof er een halve giraffe op staat, zonder de kenmerkende lange hals en het hoofd met die prachtige ogen.

Maar de jury houdt van een zoekplaatje en dus werd er iets langer gekeken: er is gelukkig niets gruwelijks gebeurd en de plaat is een goed getimede foto van de Emmense! Dit is de nieuwe Wildlands Foto van de Week.

Het grootste deel van de dag zijn de giraffen van Wildlands bezig met eten en lopen tussen de bomen op de savanne. Wat een giraffe erg weinig doet is slapen. Giraffen hebben verrassend genoeg maar vijf tot dertig minuten slaap nodig in een periode van 24 uur! Ze bereiken dat vaak in snelle dutjes, die slechts een minuut of twee duren. Giraffen kunnen staand rusten, maar gaan soms ook liggen met hun hoofd op hun achterwerk. Dat is echter een kwetsbare positie voor een giraffe, dus meestal blijft één kuddelid alert. Wellicht dat hier daarom twee van deze imposante dieren op de foto zijn te bewonderen: één doet een dutje, de ander staat op wacht!

Het klinkt misschien gek, maar de lange nek van de giraffe bevat net zoveel nekwervels als die van mensen: zeven stuks. Al zijn deze bij de giraffe een stukje groter natuurlijk. De nekwervels van dit dier kunnen meer dan 25 centimeter lang zijn. Boven op de kop van de giraffe zitten twee - met haar bedekte - hoorns. Mannetjes gebruiken deze hoorns tegen elkaar in een strijd om een vrouwtje te veroveren. Ze gooien daarbij met flinke kracht hun nekken en koppen tegen elkaar.

Meedoen

Ook in Wildlands geweest, heb jij een mooie foto gemaakt en wil je meedoen aan deze verkiezing? Stuur jouw horizontale foto van minstens 1 MB - onder vermelding van naam en woonplaats - in via foto@wildlands.nl.