Leuke activiteiten voor kinderen in de zomervakantie

Leerlingen van de basisscholen in de gemeente Emmen kunnen in de zomervakantie meedoen aan leuke activiteiten. Tijdens deze 'Doe- ma- mee- dagen' zijn er vier weken lang activiteiten die onder leiding staan van professionele kunstvakdocenten.

De activiteiten, waarvan de organisatie in handen is van de bibliotheek en De Kunstbeweging, zijn gratis toegankelijk voor alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Het programma start met een drumweek. Peter Deiman van De Drumstudio gaat met de kinderen aan de slag met een drumstel.

Greetje Kuipers van De Kunstbeweging vertelt: ,,De week erna is het dansen geblazen. Onder leiding van docenten van Kim’s Fameschool gaan de voetjes van de vloer en leren de kinderen coole moves.” In de derde week staat beeldende kunst centraal. Karina Pater van Boetiek Creatiek gaat samen met de kinderen een kunstwerk maken. In de laatste week legt Jacqueline Zwiebel van Kreakracht de verbinding tussen creativiteit en techniek.

Bibliotheek Emmen en De Kunstbeweging richten zich veel op kinderen en jongeren. Directeur Nicole Stiekema van de bibliotheek vertelt: ,,Door de coronacrisis hebben veel kinderen leuke activiteiten gemist en velen zullen misschien niet op vakantie gaan. Daarom organiseren wij komende zomer graag iets extra’s voor deze doelgroep.”

Aan een workshop kunnen maximaal achttien kinderen meedoen. Voor meer informatie en reserveren: www.bibliotheekemmen.nl/doe-ma-mee-dagen.