The Art of Two speelt in de Grote Kerk

In de Grote Kerk in Emmen is op vrijdag 18 juni The Art of Two te zien. Trombonist Ilja Reijngoud en gitarist Ed Verhoeff kennen elkaar uit de latin-jazz band Nueva Manteca en hebben hun sporen in de Nederlandse jazz-scene verdiend. Speciale gasten tijdens dit concert zijn de internationaal succesvolle saxofoniste Tineke Postma en de Grieks/Armeense zangeres Elizabeth Simonian.

Het bijzondere programma van The Art of Two bestaat uit Scandinavische muziek, Griekse traditionals en eigen impressionistische jazz-songs waarin spelplezier, interactie en vrijheid centraal staan. Het lijnenspel tussen trombone en gitaar wordt explosief vermenigvuldigd door het gebruik van elektronica.

Tineke Postma is een van Nederlands succesvolste jazz-saxofonisten. Ze won meerdere prijzen en kreeg internationale erkenning. Elizabeth Simonian beheerst vele stijlen en weet op een spannende manier Scandinavische afstandelijkheid te combineren met een mediterraan temperament.

Het concert begint om 20.00 uur. In verband met de ruimte en de geldende coronamaatregelen zijn er maximaal vijftig toegangskaarten te koop.